Publicitat
Política · 10 d'Octubre de 2019. 17:49h.

JxCat vol acabar amb la presència de l'Exèrcit a Barcelona

Junts per Catalunya reclama la caserna del Bruc per fer-hi habitatges

JxCat vol acabar amb la presència de l'Exèrcit a Barcelona

Caserna del Bruc, en una imatge d'arxiu

Junts per Catalunya ha instat aquest dijous a l’Ajuntament de Barcelona que negociï amb el Ministeri de Defensa el traspàs de la caserna del Bruc per construir-hi habitatges per a universitaris, pisos socials i equipaments municipals.

La portaveu de JxCat, Elsa Artadi, ha assenyalat que és una “reclamació històrica” i ha considerat que “no té sentit que l’exèrcit ocupi aquest espai urbà enmig d’un pol central de recerca i coneixement de Barcelona”. “Necessitem que aquests terrenys estiguin aprofitats per l’economia del segle XXI”, ha afegit.

Artadi ha reclamat al PSC que sigui conseqüent amb les seves paraules, perquè “no pot estar fent un discurs d’economia lligada a les noves tecnologies i la societat del coneixement i, alhora, permetre aquí el mig tinguem l’exèrcit blocant aquests espais”.

El Bruc és l’últim quarter militar que hi ha a la ciutat de Barcelona, després de la desaparició de les casernes de Lepant i de Sant Andreu. El quarter de Lepant estava situat entre l’Hospitalet de Llobregat i Barcelona -a la Gran Via-, on actualment hi ha la Ciutat de la Justícia.

Mentrestant, les instal·lacions militars del barri de Sant Andreu es trobaven entre els carrers del Palomar i el Passeig de Santa Coloma, a prop del metro de Torres i Bages. L’any 2006 es va aprovar el pla de reordenament urbanístic per transformar l’espai en una gran zona verda i d’equipaments, però ara per ara, la totalitat del projecte encara no està enllestit.

Publicitat
Publicitat

24 Comentaris

Publicitat
#24 Quimet, Barcelona, 12/10/2019 - 17:16

La verdad es que, como barcelonés, encuentro muy bonito el cuartel y sus moradores. No hace falta traspasarlo para que algunos se forren.

#23 JJ, Huesca, 12/10/2019 - 01:15

Anda que no hay cosas más útiles (economía, educación, sanidad, seguridad, corrupción, casi una guerra civil) de las que ocuparse

#22 JJ, Huesca, 12/10/2019 - 01:10

Por dios de alguna tontada nos mataran

#21 Antonio lopez brocal, Terrassa, 11/10/2019 - 21:21

Y muchos de nosotros queremos que el pdcat desaparezca de barcelona

#20 angeles, barcelona, 11/10/2019 - 10:40

vosotros si que estáis bloqueando la economía, que valor tienes de soltar todo eso... cuando tenéis el parlamento muerto de risa y cobrando los sueldazos que cobráis a consta nuestra sin dar palo al agua. pandilla de vagos y aprovechados. como os aprovecháis de las almas cándidas y fanáticos que os creen.

vaya cara más dura,