Publicitat
Política · 23 de Juliol de 2010. 18:01h.

Kosovo "no té res a veure" amb Catalunya, diu Montilla

El president rebutja la comparació que fan "alguns interessadament"

Kosovo "no té res a veure" amb Catalunya, diu Montilla

El president Montilla, en una imatge d'arxiu

El president de la Generalitat, José Montilla, ha rebutjat els paral·lelismes entre Catalunya i Kosovo, que efectuen "alguns interessadament", per considerar que "no té res a veure el règim opressiu de la Sèrbia de Milosevic amb la Catalunya i l'Espanya de 2010".

Montilla ha fet aquestes consideracions després que ERC hagi afirmat que, arran del dictamen de la Cort Internacional de Justícia (CIJ) de l'ONU sobre Kosovo, on es determina que no va violar la llei al declarar unilateralment la seva independència, "la secessió de Catalunya d'Espanya té cobertura jurídica internacional".

El president català ha expressat el seu rebuig a aquest paral·lelisme en una entrevista a Punto Radio, on què ha subratllat que Catalunya i Kosovo "tenen poques coses en comú", encara que "a alguns els interessi afirmar el contrari".

Publicitat
Publicitat

28 Comentaris

Publicitat
#28 manel, sort, 25/07/2010 - 12:28

La Guerra civil espanyola va ser un genocidi i va crear un èxode massiu. No és com Kosovo, clar, aquí no va quedar viu ni l'apuntador. El franquisme va ser una lluita contra la catalanitat, i la democràcia una mentida amb pilars franquistes. Res a veure.

#27 manel, sort, 25/07/2010 - 12:24

Doncs jo crec que sí que té cert paral·lelisme. Sense anar més enrera la Guerra Civil Espanyola va ser un genocidi i un èxode que va afectar de manera dràstica les terres catalanes. Aquí no ens vam fer forts com a Kosovo, ens van matar.

#26 Vicenç Ramoneda i Ullar, Sentmenat, 24/07/2010 - 11:42

Montilla,... Montilla,... Montilla,.....
Doncs no m\'en racordo que pot ser aquest paio!

#25 valeri torres, barcelona, 24/07/2010 - 11:19

Kosovo no te res a veure amb Catalunya; es cert. Pero Kosovo ens indica el camí que hem de seguir els catalans per arrobar a la nostra independencia nacional. Tota la resta son filosofies barates per enganyar a la gent.

#24 lo Sisco el Rutx, TERRASSA, 24/07/2010 - 11:14

I tu no tens res que veure amb la Nació que, immerescudament presideixes. Els catalans ja t'hem fregat pels morros lo que volem. I tu, tossut en imposar la subordinació al centralisme dels teus amos i senyors del PSOE.