Publicitat

Afirma que no va admetre que la independència no es podia culminar "perquè ningú m'ho va preguntar"

L'expresident de la Generalitat, Artur Mas, ha reconegut durant una entrevista a Els Matins de TV3 que els resultats de les eleccions del 27-S permetien "tirar endavant el procés, però culminar-lo no", paraules que mai va pronunciar després d'aquells comicis. Lídia Heredia li ha preguntat perquè no ho va dir aleshores i Mas ha respost que "perquè ningú m'ho va preguntar". Després ha somrigut.

Cal recordar que Mas va presentar aquells sufragis com unes eleccions plebiscitàries, una persona un vot, i que l'independentisme va obtenir el 47% dels sufragis. Tot i no superar el 50% dels vots en el plebiscit, la mateixa nit electoral els dirigents de Junts pel Sí van celebrar els resultats com una gran victòria de l'independentisme.

Mas també ha culpat la CUP de que ell no admetès aleshores que la independència no es podia culminar. En aquest sentit, ha argumentat que no ho va poder dir perquè el debat en aquells moments "estava més centrat en investidura de Mas sí o investidura de Mas no. Tot girava entorn d'allò i no és parlava de res més".

"Que si la CUP ha dit que no, que si una part de la CUP diu que sí. Que sí 1515 a 1515 en aquella famosa votació que hi va haver. Tota aquella parafernàlia. I no es va poder parlar seriosament del full de ruta com s'avançava", ha lamentat. Lídia Heredia li ha recordat que això no no ho van dir aleshores i l'expresident de la Generalitat ha assegurat que no va tenir l'ocasió per fer-ho.

"El que passa és que no vam tenir ocasió en aquells mesos de la investidura de fer una explicació tranquil·la", ha justificat. Quan Heredia ha insistit que per què no ho va dir Mas ha replicat "tampoc no m'ho va preguntar ningú". "No m'ho crec, això", ha sentenciat la periodista.

D'altra banda, Mas també ha negat que hi hagués un pacte amb l'Estat després de la consulta del 9-N de no sortir a parlar davant dels mitjans, tal i com va afirmar Quico Homs davant del Suprem. "El pacte no hi era", ha afirmat, a més de preguntar si "un president del país davant de més de dos milions de persones que van anar a votar, vostè creu que es pot quedar tancat al Palau de la Generalitat o a casa seva?".

L'expresident ha assenyalat que ell no es podia "amagar". "Ni que m'hagués tornat boig. ho vaig tenir claríssim que havia de sortir", ha remarcat. Quan li han preguntat si "Homs s'ho inventa, això?", ha replicat que "Francesc Homs el que diu és que a ell li va arribar alguna cosa d'aquestes. Però li deuria donar tan poc valor en això que a mi ni m'ho va comentar".

Finalment, Mas ha ironitzat sobre "la desobediència de cartró-pedra" de la CUP. "Si per desobediència entenem el que ha fet l'alcaldessa de Berga de la CUP, és una desobediència de cartró-pedra, una desobediència per semblar que quedes bé. Perquè al final resulta que l'alcalde de Berga és un altre i qui està signant els papers és un altre. Això és desobeir?", ha preguntat.

Publicitat
Publicitat

29 Comentaris

Publicitat
#31 Guillem, Bcn, 11/11/2018 - 11:34

Som on som i avui hi han osties als c arrers de Barcelona per culpa d'aquest tio.

#29 Sergi , Barcelona, 10/11/2018 - 18:14

Este "terminator" que todo lo que toca lo hunde, tiene una jeta de cemento armado, la cara mas dura que se ha visto jamas.

#28 Albert, BCN, 10/11/2018 - 12:00

Gente como Purria engulle estas trolas sin tragar agua

#27 Cajonacona, Barcelona, 10/11/2018 - 00:34

Barra no. Esto son huevacos gordos como los de avestruz. El animó al independentismo y le han seguido sin pensar que solo mira su bolsillo. Seguir asi indepens... España no os roba... Os roba la derecha catalana que con tal de seguir robando se ha aliado hasta con la Cup... Esos antisitemas hijos de Ciu. Quien los entienda que los compre!

#26 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 09/11/2018 - 22:11

"no ho va dir aleshores i Mas ha respost que "perquè ningú m'ho va preguntar".
En otras palñabras: "os engañé, pero nadie me preguntó si os estaba engañamndo".
Normal, los periodistas que tenían que hacer esa faena estaban a sueldo de la Degene o eran abiertamente separatistas.