Publicitat
Política · 9 de Juny de 2015. 11:24h.

La batalla d’Unió

Crítics i oficialistes d’UDC també s’enfronten a la xarxa

La batalla d’Unió

Una reunió d'Unió

El sector oficialista d’Unió i el sector crític s’enfronten a la xarxa arran de la pregunta que el partit formularà a la militància el proper 14 de juny. En aquest sentit, els primers han creat a twitter el perfil FidelsUnió1931 -que compta a hores d’ara amb 183 seguidors- o Sí per Catalunya (@UDC_pel_SI) -126 seguidors- mentre que els segons utilitzen el perfil Hereus UDC 1931 -amb 1500 seguidors-.

D’aquesta manera, ambdós s’intercanvien retrets, a partir de retuitejar missatges crítics amb l’oponent. Des de ‘fidels’ acusen el sector crític d’”apropiar-se de la figura de Carrasco i Formiguera” i defensen, davant les crítiques pel seu suposat poc sobiranisme, que “tenim una vicepresidenta i un conseller querellats” arran del 9-N.

“Votar SI #Consulta14j és integrar en positiu totes les sensibilitats del catalanisme en un projecte comú: fer avançar més CAT”, es pot llegir. “La pregunta és la suma de sensibilitats d'@unio_cat. El problema és que només volíeu que fos la vostra”, s’afegeix.

També s’inclouen les piulades dels dirigents del partit, com ara Duran i Lleida o Josep Sánchez Llibre. Aquest considera que “un No és excloure @unio_cat del procés, i això és sinònim de perdre massa crítica i social”. “És evident que darrere del No s'amaguen altres intencions que res tenen a veure amb el futur de Catalunya”, afegeix.

Per la seva banda, el ‘hereus’ fan campanya a partir, principalment, de les declaracions que fan dirigents crítics com Núria de Gispert, Joan Rigol o Antoni Castellà. També recullen cites històriques de Carrasco i Formiguera. “El 14 de juny votar NO és votar SÍ a la llibertat, a la justícia social, a la fraternitat, a la independència, a Catalunya!”, reivindiquen.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 xnolis, Barcelona, 09/06/2015 - 12:09

Em sembla que dels 1500 seguidors dels Hereus UDC que es comenten al article hi ha poco gent d'Unió, mes bé son gent de CDC, periodistes i persones que estan en contra d'Unió. Però la seva opinió no es la que val, la opinió (vot) que conta es el de la militància, sigui SI o NO.