Publicitat
Política · 10 de Juliol de 2010. 10:18h.

La 'brunete' no en té prou

Diaris de Madrid encara creuen que la sentència és un triomf de Catalunya

La 'brunete' no en té prou

Pagina d'El Mundo

La intepretació que la premsa de Madrid fa de la sentència del Constitucional sobre l'Estatut s'assembla poc a la que fa la de Catalunya i la societat civil. Des de la capital d'Espanya es deixa anar que els Tribunal Constitucional s'ha abaixat els pantalons.

Per diaris de paper com El Mundo, La Razón y ABC i digitals com Intereconomia i Libertad Digital la sentència és un triomf de Catalunya. Parlen de frau, de trampa, de milers d'interpretacions possibles.

Tanmateix, en alguns casos són evidents les contradiccions, atès que a les crítiques als magistrats s'hi afegeixen titulars que demostren que s'ha arribat al moll de l'os de l'Estatut.

ABC obre la portada amb «La Constitución no conoce otra nación que la española». El diari reconeix que es reinterpreta tot el nucli dur del tex en matèria de símbols nacionals, justícia, llengua i finançament. "De la manera com s'ha aprovat, és una joguina trencada en mans de governants irresponsables". La portada, aprofitant l'avinentesa, mostra les escultures de Npetuno y de La Cibeles de Madrid embolcallades de dues grans banderes espanyoles.

El Mundo, en pàgines interiors, recorda que es veta el que considera imposició del català a les empreses, que es frena l'intent de reclamar drets històrics com els que tenen Euskadi i Navarra i que l'Estat no està obligat a invertir al Principat. Per aquest rotatiu, els magistrats del TC maquillen el frau i no declaren inconstitucional en bloc l'Estatut.

Els membres bons del Constitucional, per El Mundo, són els quatre que han emès vots particulars contràris a la sentència. Es destaca "el rigor jurídic, i la contundència expositiva... que posen en evidència la maniobra" de la resta de companys. Del vot particular d'Eugeni Gay, que defensava la plena constitucional del text, no se'n diu res.

Els quatre magistrats que defensa el diari creuen que hi ha fins a 120 preceptes inconstitucionals.

La Razón diu que el TC escalfa la manifestació d'aquesta tarda: "Ni nació ni autodeterminació". A més, recorda que els membres més conservadors afirmen que el mal que s'ha fet no s'arreglarà abans de 30 anys.

Publicitat
Publicitat

26 Comentaris

Publicitat
#26 Tarraco, capital d´HISPANIA molt abans del 1714, 12/07/2010 - 02:27

Jo també vull la indepèndència respecte a la meva comunitat de veïns pq l´administrador em sableja cada més una pasta gansa. Estem malalts o què??

#25 Rafa de Casanovas, vaig morir de vell a Barna, 12/07/2010 - 02:23

Doncs això:el vostre heroi "nacional" va passar la resta dels seus dies treballant com si res en la seva feina per gràcia del vostre maleït Borbó, acatant l´ordre imposat. Estudieu història, colla de tarats, si us plau i no la tergiverseu !!!

#24 català, matarò, 10/07/2010 - 22:15

Muy bien Aragon mucha verborrea ,valentia y fachandismo teneis con las armas bajo la mesa,es lo unico de que podeis presumir, pero de democratas ni la D ,os ha servido para los cortos de cerebro Catalunya ha usado solo las palabras y de eso no entendeis

#23 Manuel Aragón forever, bcn ( zona nacional), 10/07/2010 - 18:48

Menudas semanitas que llevais los polacos con vaselina.Gracias al Tc , a Federico Trilo , a Alicia,... Y para mañana preparad más sal de frutas porque nos llevaremos el Mundial .

#22 joan, manresa, 10/07/2010 - 17:01

Comentari fet al matí i no publicat (com sempre).El Casal és un clam..Nosaltres tampoc en tenim prou.."-VOLEM DECIDIR I SOM UNA NACIO"..i "VOLEM SER RESPECTATS.." Per tot axó cridem o caxa o faxa..¡¡IN-DE-PENDENCIA..IN-DE-PENDENCIA..IN-DE-PENDENCIA!