Publicitat
Política · 9 de Gener de 2019. 21:58h.

La caiguda de l'hereu

CDC el va defensar a capa i espasa

La caiguda de l'hereu

Artur Mas i Oriol Pujol, en una imatge d'arxiu

L'Audiència de Barcelona ha ordenat a l'exsecretari general de CDC, Oriol Pujol, que ingressi a presó en un termini màxim de deu dies per complir la pena de dos anys i mig de presó que se li va imposar pel cas de les ITV. Pujol té ara tres dies per recórrer la decisió.

Tot i que CDC va defensar en reiterades ocasions la seva innocència entre els anys 2013 i 2014, l'exdirigent del partit va reconèixer el juliol de 2018 haver comès els delictes de suborn, falsedat documental i tràfic d'influències i va acceptar una condemna de dos anys i mig de presó per cobrar comissions il·legals d'empresaris al sector de les ITV.

Quan l'exsecretari general de CDC, Oriol Pujol, va anunciar el març de 2013 que delegava tots els seus càrrecs al partit arran de la seva imputació -mantenint l'acta de diputat- va rebre multitud de mostres de suport dins del partit. L'exportaveu de CDC, Jordi Turull, va defensar la decisió de delegar els seus càrrecs i no deixar l'acta de diputat. L'exvicesecretari general de coordinació institucional, Lluís Coromines, també va defensar la innocència de Pujol.

CDC va emetre comunicats en què reiterava l'"absoluta innocència" del que havia estat portaveu del grup parlamentari. CDC va manifestar en l'escrit que "Oriol Pujol Ferrusola mai va sol·licitar, i molt menys percebre, cap contraprestació -econòmica o no econòmica- a canvi d'una votació al Parlament durant la tramitació de la Llei de Seguretat Industrial de l'any 2008".

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#10 Cata...queee, Montcada i Reixac, 10/01/2019 - 15:53

Máses un siervo servil de la famiglia Pujol...¡¡¡si no de que llega a donde llegó¡¡¡

#9 Kropotkin, Vic, 10/01/2019 - 13:10

Lo gracioso de todo esto es que si Pujol no hubiese confesado, hubiesemos acabado con una monarquía pujoliana y Barcelona llena de estatuas del Molt Honorable... A pesar de la confesión, muchos catalanistas de tota la vida siguen pensando que Pujol no hizo nada que no hubiesen hecho ellos mismos... Jua, jua, jua,...

#8 Fartdetot, Can Fanga, 10/01/2019 - 09:04

Sí, recordo perfectament que dos polítics ara presos (Rull i Turull), que acompanyaven "l'hereu" quan declarava al Palau de Justícia, deien que ficarien la mà la foc per ell, per la seva innocència. Ha, ha, ha... Aviat tots tres a la garjola i ben cremats, per xoriços!!!

#7 arm, figueres, 10/01/2019 - 07:51

Oriol pujol sortira als 2 mesos amb el tercer grau, igual que es va fer amb Nuñez, al temps , algu creu que Institucions Penicentaries depenen de la generalitat, no concedira el 3 grau a Oriol Pujol als 2 mesos de entrar a la preso?

#6 Chris, Lleida, 10/01/2019 - 04:57

"Oriol, sigues fort"... o era Luís??? cada cop trobo menys diferències entre els delinqüents polítics.

#6.1 Soloesmiopinion, Tabarnia, 10/01/2019 - 07:43

Los "presuspulitics" como Oriol Pujol o Bárcenas tenen moltes coses en comú.