Publicitat
Política · 6 d'Octubre de 2008. 17:13h.

La carrera meteòrica de Montserrat Candini

La senadora de CDC arriba en sis anys, de la mà de Felip Puig, al màxim òrgan de direcció del partit

La carrera meteòrica de Montserrat Candini

Montserrat Candini, en un acte amb Pere Macias

L'actual senadora de Convergència, Montserrat Candini, ha fet una carrera meteòrica des de les eleccions municipals que l'ha fet arribar al màxim òrgan de direcció del partit: el Secretariat Permanent, del que han format part en altres èpoques històrics com Miquel Roca, Macià Alavedra, Ramon Trias Fargas o el retornat Josep Maria Cullell.

En l'ascens de Candini cal veure-hi també la mà de Felip Puig, el número dos del partit, des que ambdós van coincidir a Medi Ambient i després a Política Territorial. Candini -que havia estat fins aleshores cap de gabinet del conseller d'Agricultura-  va ser directora general de Patrimoni Natural. Després, Puig se la va endur a Política Territorial el febrer del 2002 com a director general de Política de Muntanya.

Quan CiU va passar a l'oposició, Candini va iniciar la seva particular travessa del desert. Funcionària de la Generaltiat en excedència, es va incorporar el gener del 2004 a l’Ajuntament de Santa Susanna (Maresme) com a Directora del Pla de Dinamització Turística d’aquest municipi.

De fet, la seva carrera política al partit es va enlairar aleshores: el mateix any va arribar al comitè executiu nacional com a secretària d’infraestructures, medi ambient i habitatge i, des del passat 15è congrés, és secretària executiva de sectorials.

A les darreres eleccions municipals (2007) va ser la cap de llista per Calella (Maresme), l'antic feu d'un històric de CDC: Ramon Bagó que després va ser directo general de Turisme i ara està al capdavant del grup Serhs n'havia estat alcalde durant varis mandats. Malgrat guanyar no va ser escollida alcaldessa, però va ser recompensada amb la candidatura al Senat i, actualment, és membre de la cambra alta.

Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#12 Trini, calaf, 12/11/2010 - 18:52

endavant, guanyarem!

#11 Jordi, Mataró, 07/10/2008 - 13:18

La Montse es mereix tots els elogis. Però compte amb les critiques, no les accepta de tant bon grat. Però aquest és un mal comú de la majoria de persones amb càrrec.

#10 Joan T., Barcelona, 07/10/2008 - 09:19

Que Manel, continuem amb els tòpics suats oi? Només penquen els suposats de "l'esquerra"? Parlant de nissagues, et sona Maragall?

#9 Ros, s, 06/10/2008 - 22:17

I jo me n'alegro que el Miró i Ardèvol li fes propaganda gratuïta a les eleccions pel Senat :-)

#8 Manel, Bcn (Sagrada Família), 06/10/2008 - 21:31

Estic convençut que molts de Convergència que venen de famílies amb il.lustres noms ,no els hi agrada giare que surti gent que el patrimoni que porten sigui el treball i no les nissages familiars.