Publicitat
Política · 24 d'Octubre de 2012. 20:18h.

La carta que ha fet dimitir Maria Badia

Els eurodiputats catalans demanaven a la UE que "avaluï els riscos reals d'una possible intervenció militar"

La carta que ha fet dimitir Maria Badia

Imatge de la carta

El passat 22 d'octubre els eurodiputats catalans de CiU, PSC, ICV i ERC demanaven per carta a la UE que es posicionés públicament contra les "amenaces militars" d'Espanya en cas d'independència de Catalunya. Aquesta carta, precisament, és la que ha provocat la dimissió d'una de les signants, la socialista Maria Badia.

Ramon Tremosa, Raül Romeva, Ana Miranda i la citada Badia signaven l'escrit conjunt adreçat a l'eurocomissària de Justícia, Drets Fonamentals i Ciutadania, Viviane Reding, per denunciar les "amenaces" d'Espanya.

També lamentaven el "to que fan servir el PP i el govern espanyol" des que s'ha iniciat el procés sobiranista a Catalunya. És per això que demanaven a Reding que "avaluï els riscos reals d'una possible intervenció militar" i que la UE es posicioni al respecte. En aquest sentit, preguntaven si existeix un "risc clar de violació greu i persistent dels valors comuns" de la Unió Europea.

També deien que "independentment del model d'estat que tingui cada persona, és inconcebible que arguments propis d'èpoques feixistes i de guerra es manifestin avui obertament. Darrere de la democràcia i de la pau a Europa, com a membres del Parlament Europeu, li demanem que faci una crida perquè deixin d'utilitzar amenaces d'ús de la força armada com resolució d'un conflicte polític dins de la Unió Europea".

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Q no se diga!, BCN, 25/10/2012 - 00:04

Supongo que ahora harán otra carta para que Felip Puig no amenace con enviar a los Mossos.