Publicitat
Política · 4 de Març de 2009. 10:38h.

La Casa Gran compara Corbacho amb Hitler

Un membre de la sectorial d'Immigració de CDC acusa el ministre de "neteja ètnica i política"

La Casa Gran compara Corbacho amb Hitler

Mas, en el partit d'homenatge als immigrants organitzat per CDC

El membre de la sectorial d'immigració de CDC, Mbaye Babacar Gaye, ha comparat al web de la Casa Gran el ministre de Treball, Celestino Corbacho, amb "Hitler o Stalin" arran de "les propostes socialistes per a millorar la Llei d'Estrangeria". Al voltant d'aquesta qüestió, Babacar admet que "no vaig poder deixar de pensar, si tanta incompetència i mala gestió en qüestió tant delicada no seria deguda a poca voluntat i ignorància i fins malevolència i xenofòbia latents".

El dirigent de CDC considera que el programa de 'retorn voluntari' esdevé "a la practica en mesures de càstig, restrictives -quan no directament violadores- dels drets humans més bàsics, les quals, potser minvin el nombre dels que entren il·legalment, pero a costa d'augmentar el nombre de morts que queden al camí, i dels que fitxats o immobilitzats a qualsevol de les succesives fronteres queden estimagtitzats moralment i amb antecedents penals".

"No és estrany doncs, que la Llei d'Estrangeria sigui la que més reformes ha tingut desde que va ser promulgada, tanmateix sembla rar que ningú no se n'adoni que quan una cosa està continuament, en reparació, és perque és dolenta, en llenguatge del carrer : No Val", assegura.

"I així arribem a la proposta mes innovadora de l'actual reforma, signada pel ministre Sr. Corbacho (i que recorda l'intent de reforma penal del ministre Corcuera): la penalització, via multa de 500 a 10000 E, a qui reculli a seva casa un estranger en situació irregular", recorda. Babacar denuncia que "això, no només va contra els drets humans dels emigrants, sino que atempta i viola clarament els drets ciutadans de la gent del país, a qui es prohibeix a convidar al seu domicili a qui vulguin, inquirint a mes sobre les condicions en que aquesta invitació es fa o executa (si a més se´ls dóna menjar, seria agravant..)".

Babacar considera que la llei és contrària a l'esperit de les religions cristiana i musulmana, basades "en la caritat". També critica que el ministre "està a punt de criminalitzar a un nombre, probablement alt , de ciutadans que per raons de consciència, justícia i solidaritat/caritat no podran, ni acceptaran obeir-lo".,

"I així, arribats a aquest punt, només veig una possible motivació a tant despropòsit: si tots els sense-papers romanen de nit al carrer, només caldrà passar l'escombra i en 10 dies, tot solucionat. Llàstima que ni Hitler ni Stalin tinguessin una idea tan senzilla, barata i efectiva per a les seves neteges ètnica i política, segur, que amb ells, el ministre Corbacho hagués estat condecorat".

El president de la sectorial de CDC, Angel Colom ha manifestat a e-notícies que "aquest article reflecteix una opinió estrictament personal del Sr. Mbaye Babacar Gaye, membre del Secretariat d’Immigració. Vull  deixar clar que aquesta no és la opinió ni del Secretariat d’Immigració i encara menys del conjunt de la Casa Gran. En aquest sentit, he demanat a Mbaye Babacar Gaye que, per evitar malentesos, retiri l’article del Web nouscatalans.cat, a la qual cosa ha accedit, ja que considero que algunes de les comparacions són desafortunades i estan fora de lloc".

Publicitat
Publicitat

16 Comentaris

Publicitat
#16 pep, manresa, 04/03/2009 - 18:00

Sincerament crec que l'únic ministre que hi toca una mica és el Corbacho, encara que no li deixen fer el què veu que és imprescindible, i a més s'en ha adonat massa tard. Quan tenim el problema al damunt qualsevol l'arregla, s'havia de preveure abans

#15 Ricard, Bcn, 04/03/2009 - 17:49

i pensar que els polítics cobreu per fer aquestes parides... un circ per distreure l'atenció de la gent... NO VOTEU, son tots una colla de vividors que només cerquen benefici propi.

#14 Juan, Barna, 04/03/2009 - 16:27

A esta altura de los acontecimientos, a nadie le debería estrañar estos despropósitos en forma de exageraciones y comparaciones absurdas de los nacionalistas. No se puede esperar nada con sentido de este tipo de gente (irracionales por definición).

#13 carles, Hospitalet de Llobregat, 04/03/2009 - 16:05

PSOE, feu lo que vulgueu amb el corbacho pero NO CAL TORNAR-LO A HOSPITALET. NO ACCEPTEM DEVOLUCIONS.

#12 marc, lleida, 04/03/2009 - 14:29

i per què fiquen la foto del Mas? déu ni do am l'e-noticies, a voltes se us nota molt del peu que calça aquest diari