Publicitat
Política · 10 de Juliol de 2012. 20:40h.

La cimera pinta malament

PSC i PPC demanen que es puguin prendre acords per majoria a la trobada sobre el pacte fiscal a Palau

La cimera pinta malament

Camacho, a l'acte del PP de Cornellà

Els dos principals partits de la oposició, PSC i PPC, consideren que la cimera sobre el pacte fiscal prevista per dijous no servirà de gaire si, tal com ha dit el portaveu del Govern, Francesc Homs, estarà centrada en la formalitat de les votacions.

El president del grup parlamentari socialista i cap de l’oposició, Joaquim Nadal, ha afirmat que "vull suposar que el portaveu del Govern s’ha equivocat quan ha dit que la cimera de demà passat serà sobre la formalitat de les votacions. El Govern, si planteja la cimera com una formalitat de geometria variable sobre les votacions, empobreix el debat, l'empetiteix, i converteix la cimera en un mer tràmit preparatori sobre el ple del dia 25, i no sabem sobre la base de quines consideracions s’està preparant".

"Si no hi ha una proposta de continguts concreta per part del Govern, podem dir que a hores d’ara el Govern de Catalunya ha gesticulat molt però no ha demostrat la seva intenció de negociar", ha afegit.

Per la seva banda, la presidenta del Partit Popular Català, Alícia Sánchez-Camacho, ha dit que "CiU té un guió preestablert, que escenifica amb cimeres i plens, però que té un final escrit".

En aquest sentit, ha criticat que el Govern no hagi posat sobre la taula cap proposta sobre la qual treballar i "la seva manca de voluntat negociadora". "El diàleg ha fracassat perquè no hi ha voluntat del Govern d’escoltar a la resta de forces polítiques". Així, ha assegurat que "per ordenar les votacions no cal fer una cimera, amb una junta de portaveus n'hi hauria prou".  
 
Sánchez-Camacho ha reiterat que "el PPC aposta per un model fiscal amb més recursos, un model que sigui possible i real". "CiU, en canvi, vol presentar un model inassumible que només ens portarà frustració i confrontació".
 
La presidenta del PPC ha destacat que "la prioritat ha de seguir sent la sortida de la crisi". Segons Sánchez-Camacho, "el que cal és parlar del pacte fiscal europeu, perquè no podem aprovar un model al marge de la delicada situació que estem vivint al conjunt d’Europa". "Catalunya no es pot allunyar de la realitat europea ni espanyola, perquè el debat real és la sortida de la crisi", ha afirmat.

Per la seva banda, Jordi Turull, portaveu de CiU al Parlament, ha dit que "el pacte fiscal és la centralitat política", com ho demostra l’ampli suport que els ciutadans donen a aquesta reivindicació en totes les enquestes, i que, a diferència d’altres processos, l’objectiu del ple del 25 de juliol ha de ser "saber interpretar el sentiment de la majoria dels ciutadans i traslladar el consens que ja existeix del carrer a la cambra parlamentària".

"Que Catalunya tingui dret a decidir i a gestionar els seus recursos ho demanen més del 70% dels ciutadans", ha subratllat Turull, "quedar-se fora d’això és perdre la centralitat política".

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#4 Albert, Barcelona, 11/07/2012 - 11:59

Crec que CiU s'hauria de limitar a pactar amb qui realment vol anar més enllà (erc, SI i poca cosa més). Voler pactar amb el PP o el PSOE serà posar aigua al vi a qualsevol proposta que fem. Ells defensen espanya, no pas al poble català. Aviam si ho enten el sr. mas.

#4.1 Miquel Solé, Barcelona, 12/07/2012 - 16:16

No estic d'acord amb tu. Crec que el PP defensa el poble català, amb la mateixa legitimitat que pugui tenir cap altra força política, amb principis, propostes i plantejaments en alguns àmbits. És la tercera força i ha permès que CiU governi en minoria, però cal que ho gestioni bé i faci el que cal.

#3 Xavier V, Barcelona, 11/07/2012 - 10:56

Ni "claus de la caixa" ni punyetes. Mentre pertanyem a l'Estat espanyol, la sobirania residirà en el "pueblo español", com diu la constitució. Independència o submissió.

#2 Xavier, Sabadell, 11/07/2012 - 10:07

Que el Govern de la Generalitat tingui "la clau de la caixa" de tots els impostos que paguem els catalans ha de ser "conditio sine qua non" per arribar a qualsevol mena d'acord. Si això no se'ns concedeix (com és bastant evident que passarà), INDEPENDÈNCIA JA!!!

#1 Miquel Solé, Barcelona, 10/07/2012 - 20:55

Quant al pacte fiscal que tan han airejat des de la coalició que malmet tant i gestiona força malament, estic plenament d'acord amb la presidenta del PP català. Hi ha prioritats i també hi ha el seny, a qui volen enganyar amb falses estacions aquests de CiU?

#1.1 eyrikur, Olot, 11/07/2012 - 00:11

Baixi de la figuera, repassi el seu escrit, faci que sigui coherent, només s'enten que vostè es un admirador de la sra. Camacho, en quant a prioritats son com els culs, cada u té la seva, i el seny, es deu referir al "seni" com diuen ells, oi?

#1.2 Miquel Solé, Barcelona, 11/07/2012 - 09:21

eyrikur d'Olot, gràcies pels teus punts de vista i les teves consideracions. Sí, té raó que aprecio molt la Sra. Sánchez Camacho, estic plenament d'acord amb ella pel que fa al debat que s'ha encetat. Vostè no? Quins arguments en dóna, més enllà de la classe d'anatomia i semàntica que ens regala?