Publicitat
Política · 31 d'Agost de 2010. 18:15h.

La Coalició per la Independència ha durat un mes

La candidatura 'unitària' es va presentar el 27 de juliol

La Coalició per la Independència ha durat un mes

Una imatge de l'acte del passat juliol al Col·legi de Periodistes

La que ha havia de ser una gran coalició per la independència, formada a partir de partits minoritaris, ha durat un mes. La Coalició per la Independència es va presentar el passat 27 de juliol en un acte al Col·legi de Periodistes, però de facto ja ha deixat d'existir.

Un dels promotors, l'impulsor de Suma Independència, Enric Canela, ha anunciat un pacte d'aquesta entitat amb Reagrupament mentre que dues persones més que aquell dia estaven a la taula: Agustí Soler, del Partit Republicà Català, i l'històric dirigent ecologista Santiago Vilanova, han donat suport aquest dimarts a la Solidaritat Catalana per la Independència de Joan Laporta.

Canela va impulsar també la iniciativa Deu Mil a Brussel·les -una manifestació sobiranista en la capital belga- juntament amb Anna Arqué, la portaveu de la Coordinadora Nacional de les Consultes, però aquesta també s'ha acabat integrant a Solidaritat.

També hi ha hagut ja algun episodi de guerra bruta. Solidaritat va anunciar dilluns que el doctor Moisès Broggi els hi donava suport. Broggi s'havia deixat fotografiar ara fa dos anys amb Rut Carandell, de Reagrupament. Però els promotors del Manifest del 12 d'abril -una sèrie de personalitats que demanaven una candidatura unitària- ho han negat.

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#9 Pauet, BCN, 31/08/2010 - 23:19

Ai, quina sort, Alexis! menys mal perquè he tingut un mal sopar i ja estava amoïnat, almenys podré dormir tranquil amb el que em dius.
A l'Anna, no es ERC un bon exemple de vividors de la politica? fes-t'ho mirar.

#8 Bacardí, La Habana, 31/08/2010 - 22:52

Ha durat un mes malgrat els grans esforços de premsa virtual com aquesta perquè no durés ni 1 dia.

#7 Meliq Salau, Reus, 31/08/2010 - 22:37

Des del Pentapartit es pretén atiar els atacs entre les dues candidatures per a la Llibertat Nacional. Els catalans no caurem pas en aquest parany. Els votants d'SC i d'RC recomanarem votar l'un a qui no vulgui votar l'altre

#6 Alexis, barcelona, 31/08/2010 - 22:25

Ai, que m´haureu de fitxar de periodista.La Coalició SI no ha desaparegut,la resta de partits(Bloc Sobiranista Català,Crida per la terra-CUP-,Suma Independencia) continuen units i..demà hi haurà una noticia important sobre coalició independentista!

#5 Anna de Vic, Vic, 31/08/2010 - 20:09

Que no os adoneu?. Es tracta de viure del, independencia
No de ser independent, al sector privat s, ha de currar.
Els hi han denegat la "subvencio". A Vic els catalanets
Fem el mateix, demanem ajuts pel que sigui io a sobre
Ens ho donen.
Visca. ERC