Publicitat
Política · 20 de Gener de 2023. 15:38h.

La comissió de Pegasus comença amb compareixents 'independents'

El PSC abandona la sala abans de les intervencions de Boye, Van den Eynde i Salellas

La comissió de Pegasus comença amb compareixents 'independents'

La comissió d'investigació del cas Pegasus ha aprovat el seu pla de treball, que inclou una vuitantena de compareixences, tres de les quals ja s'han substanciat avui mateix, amb les que han fet els advocats Gonzalo Boye, Andreu Van den Eynde i Benet Salellas.

Això ha provocat que els diputats del PSC-Units Oscar Aparicio i Jordi Terrades hagin abandonat la sessió, en considerar que el procediment per fer-los comparèixer avui mateix no era correcte. Lucas Silvano, en representació des Comuns, també ha expressat la seva disconformitat en aquest sentit, però no ha abandonat la sala.

La comissió, presidida per Josep M. Jové, ha aprovat totes les propostes de compareixença i sol·licituds de documentació presentades conjuntament pels grups d'ERC, JxCat i gairebé totes les propostes de compareixença presentades pel PSC-Units, menys dues, i per ECP, menys una.

Entre les compareixences aprovades hi ha les del president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, l'expresident Mariano Rajoy i la ministra de Defensa Margarita Robles, així com altres ministres i exministres.

També hi ha comissaris de la Comissió Europea i membres de la comissió Pegasus al Parlament Europeu, com l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont; la directora del CNI i representants de diferents cossos policials; el fiscal general de l'Estat; representants de Citizen Lab i d'empreses tecnològiques, i Edward Snowden, entre d'altres.

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#6 F T, Vic, 23/01/2023 - 14:24

Como lo desconozco, pregunto:
¿Qué poder tiene una comisión para citar a comisarios y miembros de la UE?
Supongo que los requeridos se pueden negar a acudir.

#5 Edward snowden..., Terrassa, 20/01/2023 - 18:41

Si es que se les va la chota...

#4 Marc de Vich, Vich, 20/01/2023 - 18:38

Si Israel, que es el país donde se creó la supuesta aplicación según dicen, no aclara nada, ¿de qué van a hablar? del color de los pelitos de los ángeles. Forma de matar el tiempo. Importante: sequia, energía verde (solar, eólica, geotermia y su almacenamiento), industria, paro, inmigración, transporte RENFE, ellos mirar las musarañas

#4.1 F T, Vic, 23/01/2023 - 14:18

¿Matar el tiempo?
¿O cobrar dietas, facturar comidas y quedar bien con los 'agraviados'?

#3 Luigi., Barcino, 20/01/2023 - 18:15

Cambiando el orden en la foto, podrían ser el anuncio de un producto capilar.

#3.1 F T, Vic, 23/01/2023 - 14:21

Jajaja.
También se puede interpretar como un pódium. El 1 en el centro y los otros a los lados.

#2 Nitato, Navarcles, 20/01/2023 - 16:54

Estil republiqueta bananera. Cllavegueres de la generalitat en marxa