Publicitat

L'Audiència Nacional investiga la relació entre el procés i els serveis secrets russos

La connexió russa

El president de Rússia, Vladímir Putin

El titular de Jutjat Central d'Instrucció número 6 de l'Audiència Nacional, Manuel García Castelló -que investiga la causa contra els CDR detinguts el passat mes de setembre- ha obert una investigació sobre la relació entre una unitat d'elit russa experta en sabotatges per desestabilitzar països europeus amb el procés sobiranista de Catalunya, segons ha avançat El País.

El magistrat té obertes línies d'investigació que es troben sota secret de sumari centrades en els moviments d'una unitat d'espionatge rus per interferir en el procés polític català per tal de desestabilitzar Espanya. Segons el rotatiu, aquesta unitat, anomenada Unitat 29155 i que forma part del Departament Central d'Intel·ligència de Rússia, hauria estat desplegada a l'Europa Occidental durant més d'una dècada per contribuir a la desestabilització de diversos Estats.

La Unitat 29155 ja ha estat relacionada amb l'intent de cop d'Estat a Montenegro l'octubre de 2016, el doble intent fallit d'assassinar un traficant d'armes búlgar així com una campanya per desestabilitzar Moldàvia. Les indagacions les està pilotant la Comissaria General de la Informació de la Policia Nacional, especialitzada en lluita antiterrorista.

La Guàrdia Civil també havia trobat vincles entre l'exsecretari de relacions internacionals de l'antiga Convergència, Victor Terradellas -molt proper a Puigdemont i l'assessorava en relacions internacionals- amb Rússia en una altra investigació judicial. El jutge de Barcelona, Joaquin Aguirre està investigant una trama russa dins de la causa oberta per presumpta malversació de fons a la Diputació de Barcelona i la Secretaria d'Esports de la Generalitat.

Tarradellas va assegurar a Puigdemont un dia abans que Puigdemont declarés la independència, que podia comptar amb el suport d'un emissari del president rus Vladimir Putin si la declarava. Tarradelles va escriure un missatge a l'expresident Puigdemont després que es publiqués als mitjans que convocaria eleccions en el qual assegurava que "a les 5 venia un emissari de Putin". "Ens havien garantit declaració aquesta tarda, Gorbatxov. Diners per part xinès. Et demanàvem esgotar. A les 5 venia emissari de Putin. Estem a la porta de Palau. Ens has de rebre. Retard i doneu-nos temps" va escriure.

Publicitat
Publicitat

25 Comentaris

Publicitat
#10 pepe, andorra, 22/11/2019 - 13:05

maniobra de intoxicacion informativa de Soros, a putin le importa tres pitos el asunto de los separatas, tiene problemas mas importantes, esta es la habitual maniobra de Soros en plan cizañero, lo triste es q la prensa española y los jueces, se hayan dejado engatusar, o alquilarse, por un individuo tan enemigo de la libertad como Soros.

#9 Muchos rusos en Rusia, Bcn, 21/11/2019 - 23:07

Y muy buenos los polvorones

#8 Carles, Figueres, 21/11/2019 - 22:56

La veritat és que fa temps que Espanya és una amenaça per la Rússia de Putin. Si ens parem una mica a pensar, Rússia subministra gas a Alemanya i França i els té collats d'alguna manera.
Això no passa amb Espanya, ja que té dos gasoductes propis que vénen d'Argelia i Tunez. Es planteja ampliar-los per subministrar a Franca i Alemanya.

#7 el verdugo del Cid, Glasgow, 21/11/2019 - 20:46

Si fos veritat a hores d'ara ja seriem independents. I ara no em dieu terrorista, si us plau, un xic de decència: espaÑistán va cedir ports espanyols a Rússia en contra dels seus aliats fa ben pocs anys, en ple procés. Cal ser hipòcrita per criminalitzar-nos per NO EXCLOURE (sí, amb majúscules), ni de bon tros, si s'escau, el MATEIX.

#7.1 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 21/11/2019 - 23:34

Rusia os dejó tirados. eso no excluible que metiera la mano aquí. Siempre lo he dicho. Fue un golpe con todas las de la ley, pero os salió mal. Entre lo que os salió mal, que Rusia no tuviese interés en un enfrentamiento abierto con EEUU en España. Pero todo esto pone de manifiesto vuestro fanatismo, como secta que sois.

#7.2 el verdugo del Cid, Glasgow, 22/11/2019 - 00:17

@ #7.1

No ben bé. Els reconeixements dels països triguen temps, no es produeixen fins que el nou país demostra que controla el territori. Abans, la frase és "abans es glaçarà l'infern que nosaltres us reconeguem". Recorda que la DUI ni tan sols es va publicar al DOGC. Però si no hagués estat tan sols una catxa ara ploraríeu una altra Cuba.

#6 Tirant, Bcn, 21/11/2019 - 19:45

És d'una lògica aclaparadora que Rússia intenti la desestabilització de la U.E. mitjançant el suport als moviments polítics i socials que pretenen la implantació de noves fronteres. La divisió debilita i això és precisament el que busca Putin: afeblir política i econòmicament la Unió mitjançant la fragmentació i l'enfrontament.

#6.1 pepe, andorra, 22/11/2019 - 13:07

q equivocado estas, quita la palabra Rusia y pon a Soros y habras acertado, a los rusos no les importa nada la UE pq saben q ella misma se autodestruira con su corrupcion y su falta de democracia. Quien hace todo lo q dices es el complejo militar industrial de USA, no el gobierno.

#6.2 pepe, andorra, 22/11/2019 - 13:09

por ejemplo, en Chile, las asociaciones de estudiantes han recibido muchisimo dinero de Soros y oh, casualidad, quienes han iniciado la involucion antidemocratica en Chile son los estudiantes subvencionados por Soros. Quien usa esos sistemas, es Soros, no putin. Soros lo q quiere es enfrentar a rusia con europa en otra jugada tipica de é.