Publicitat
Política · 4 d'Agost de 2010. 12:37h.

La connexió Vilajoana

El senador de CiU és accionista d'una de les empreses del Palau

La connexió Vilajoana

El senador de CiU, Jordi Vilajoana, en una imatge d'arxiu

El senador de CiU, Jordi Vilajoana, és soci d'Altraforma, una de les firmes electorals que van facturar al Palau, segons es desprèn de l'informe d'Hisenda que conclou que Ferrovial va pagar comissions del 4% per obres que adjudicar CiU.

Altraforma va facturar 59.740 euros (més 9.558 euros d'IVA) el 2007. Aquesta quantitat correspon a un dels "pagaments a Daniel" que assenyalen els pèrits d'Hisenda i es troba, al costat d'un rebut a Hispart, a la mateixa carpeta en què consta un rebut de Ferrovial. És a dir, reprodueix el circuit habitual: arriben els diners de Ferrovial i surt presumptament cap CDC a través de Daniel Osácar, bé en efectiu o mitjançant empreses que treballen per la federació nacionalista. En l'informe consta un altre pagament més a Altraforma, de 51.724,14 euros, corresponent a l'exercici de 2006.

Aquesta empresa, però, no només està vinculada a CDC perquè treballava per al partit regularment. L'informe d'Hisenda destaca que un dels socis de la firma és el convergent Jordi Vilajoana, que té el 12,08% de les accions. Vilajoana, amic d'Artur Mas, va ser director general de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió entre 1995 i 1999, i conseller de Cultura del Govern de Jordi Pujol entre 1999 i 2003. En l'actualitat és portaveu del grup de CiU al Senat.

Durant els treballs de la comissió parlamentària, Esquerra va posar de manifest una curiosa coincidència entre el número d'ordre d'un treball (el 380019000178, poc probable que es repeteixi) entre dues factures de Altraforma, una de les quals va liquidar CDC i l'altra la Fundació Orfeó Català.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Álex, Sant Just Desvern, 06/08/2010 - 15:45

Em sembla que els sociates estan molt nerviosos i fan servir el seu habitual joc brut. Es veu la ma de l inefable José Zaragoza, ara desaparegut. Ell i Iceta son els amos del Partit i es quedaran la barraca encara que Montilla hagi d abandonar.

#1 Corsecant, Tivissa (Ribera d'ebre) Ja tenim radar i càmera!!!, 04/08/2010 - 23:44

Cada vegada sembla més difícil que CDC pugui negar tantes evidències. No sé com s'ho faran, però anar desmentint totes aquestes implicacions crema molt. I el setembre, torna de vacances el jutge i tindrà més informació i actuarà en conseqüència.