Política · 21 de Juliol de 2018. 12:28h.

La consellera d’Agricultura anima a beure llet crua

La Generalitat n'aprova la venda malgrat que experts adverteixen dels riscos

La consellera d’Agricultura anima a beure llet crua

La consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, en una piulada ha animat els catalans a beure llet crua de vaca. “El valor biològic i gustatiu de la llet crua de vaca és espectacular. Avui al #MasLladré de les Llosses presentat el Decret #Seguim”, ha escrit en una piulada.


Els productors tornen a vendre llet crua de vaca directament als consumidors des d'aquest divendres. La Generalitat ha aprovat un decret que n'autoritza la venda directa entre l'explotació i el consumidor per dinamitzar el sector ramader.

Fa 28 anys es va prohibir la venda a granel de llet crua per raons sanitàries. Els ramaders feia molt temps que la reivindicaven. La llet crua, a diferència de l'estabilitzada o pasteuritzada, no ha estat escalfada per sobre dels 40 graus. Però té unes altres exigències: s'ha de vendre freda, bullir a casa i consumir en un màxim de tres dies des de la primera munyida.

La dietista i nutricionista Gisela Pulido ha explicat els riscos de la llet crua a TV3: “És un bon caldo de cultiu per als microorganismes. N'hi ha de molt dolents, com l’ècoli, la listèria i la salmonel·la, que poden produir des d'un mal de panxa fins a vòmits, diarrea, afectacions renals i del sistema nerviós... Són molt importants en uns col·lectius d'alt risc: les embarassades, els nens, les persones d'edat avançada i els qui tenen defenses baixes”.

Publicitat
Publicitat

37 Comentaris

Publicitat
#27 joan, manresa, 16/08/2019 - 11:26

El Casal..,11,20 h.---Dons au vinga ...,a corre tots per els prats buscant..., no bolets ...,sino mamella de vaca...,i si pot ser de la primera...,no fos cas que quedes quallada..,Maradedeusenyor...,on anirem a parar ...,be,el pròxim pas deu ser la llet de burra...,pobres animals ,no saben lo que els espera ..,s'obert la veda..!!!!.Es broma...!!!

#25 Josep, Manresa, 23/07/2018 - 23:47

I menjar pollastre quatre dies a la nevera. No tenim olfacte?
Evidentment no.Anecdota que reflecteix on som i a mans de qui estem.
Deu ser que vivim massa be.S ha perdut la por a perdre el que es te.Bogeria col.lectiva.Mal col.lectiu.

#22 Capit@n España, The broquil is over, 23/07/2018 - 14:38

Vosaltres si que ho teniu cru, separates...jajajajajajajajajajajajajajajajajajajaja

#21 Kropotkin, Vic, 22/07/2018 - 12:29

En ciertos ambientes progres también se recomienda beber salfumant en ayunas.... Jua, jua, jua,...

#21.1 Veciana, Barcelona, 22/07/2018 - 15:05

Cianuro on the rocks.

#20 Una nascuda a la Cerdanya, Barcino romanus nomenant, 22/07/2018 - 11:23

Té nassos que una persona de Ripoll vagi fent aquesta mena de recomanacions. Els meus avis eren pagesos i ni se'ls passava pel cap beure la llet directament de la vaca sense bullir-la primer per esterilitzar-la. Aquesta senyora és una irresponsable que provocarà que més d'un insensat acabi a l'hospital. Vergonyós!