Política · 3 de Febrer de 2020. 15:48h.

La consellera de Cultura es disculpa per parlar de "raça catalana"

Vilallonga al·lega que va patir un "lapsus linguae"

La consellera de Cultura es disculpa per parlar de "raça catalana"

La consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, ha al·legat que va tenir un "lapsus linguae" quan va parlar de la "raça catalana", el passat 22 de setembre després d'un concurs de colles sardanistes a Barcelona, segons publica l'ABC.

El diputat de Ciutadans, Héctor Amelló, ha preguntat a la consellera per aquesta expressió i segons consta en la resposta parlamentària, Vilallonga considera que va ser un "lapsus linguae".

"Ser català és sentir-se identificat amb la comunitat, el poble català, per la lliure voluntat dels seus membres. I en aquest mateix marc, ser català ni tan sols respon a un criteri singular, sinó a una complexa pluralitat de factors. Centrades en un marc sòlid, històric i cultural de referències comunes, hi ha moltes maneres de ser català, i cap d'aquestes formes és restrictiva. Ser català no és una qüestió racial, sinó una qüestió d'integració i de lliure model d'identificació amb la comunitat", afegeix la consellera en la resposta parlamentària.

Aquesta polèmica protagonitzada per Vilallonga, catedràtica de Filologia llatina, se suma a la que es va conèixer en el moment del seu nomenament com a membre de govern autonòmic, en substitució de Laura Borràs, al març de l'any passat, a l'saber-se que també -com Borràs- havia signat el manifest Koiné en defensa de la llengua catalana com a única llengua oficial de Catalunya.

Publicitat
Publicitat

25 Comentaris

Publicitat
#30 Cigró, Waterlooooo de Dalt, 04/02/2020 - 22:59

Aquesta dóna es un atemptat en tota regla al forat de la xxaoa d’ozó amb la de laca que gasta !!!!!

#29 Angels, Barcelona, 04/02/2020 - 15:33

Señora política, es usted muy graciosa. Yo tenía entedido que solo hay una raza, la humana, y ahora, la catalana. Jajaja

#28 LuisAlb, España, 04/02/2020 - 10:57

No cabe duda que por las declaraciones que hicieron Pujol, Junqueras, Torra y otros politicos indepes, todos ellos han debido leer el libro de La Raça, (1930), de Pere M. Rossell i Vilar, así como otos autores del s XIX-XX como Pompeu Gener , Almirall, Josep Armengou i Feliu que van en la misma linea.

#27 LuisAlb, España, 04/02/2020 - 10:55

Esta señora ha debido leer el libro de La Raça, (1930), de Pere M. Rossell i Vilar. En el libro se habla de una diferencia racial entre el pueblo catalán y el resto de pueblos de la península ibérica. Pero va más lejos: la raza es la fuente de la cultura y, por lo tanto, se debe evitar el mestizaje con la inmigración española.

#26 Capit@n España, The broquil is over, 04/02/2020 - 10:34

Lo que diga esta cacatúa tiene muy poca importancia.