Publicitat
Política · 5 de Setembre de 2019. 13:06h.

La consellera d'Empresa rebutja una aturada de país

Àngels Chacón: “prou de discursos simplistes”

La consellera d'Empresa rebutja una aturada de país

La consellera d’Empresa, Àngels Chacón, en declaracions que recull l'ACN, ha rebutjat una aturada de país permanent com a resposta a la sentència de l’1-O perquè “perjudica” l’economia. En una trobada organitzada pel Fòrum Empresarial del Llobregat, Chacón ha dit que no creu “que sigui positiva” una acció així i ha puntualitzat que ho diu sent independentista i “sense haver de renunciar a res”.

Ha afegit que entén la reacció de l’aturada del 3-O i que la va compartir “però anar a proclamar aturades indefinides per sistema, sense saber a què porten, què anem a aconseguir i amb quin full de ruta no ajuden a l’economia productiva”. Ha dit que potser seria bo “fer trobades” amb els que les defensen i s’ha preguntat “de què viu” aquest sector perquè una pime “no es pot permetre” baixar la persiana.

“Estan passant coses molt fortes que fan que la gent reaccioni i hi ha moments en que el cor i l’estómac et poden perquè és indigerible però hem de tenir el seny de dir quant de temps i com ho farem perquè això perjudica i moltíssim”, ha declarat Chacón, que ha afegit que no ajuda “parlar d’indefinició”.

La consellera ha posat com a exemple d’aquesta afectació la que hi pot haver en els seus viatges a l’estranger per posicionar Catalunya o fins i tot negociar temes com el de Nissan al Japó. “El que no puc dir és que no sé quant de temps estarem parats”, ha afirmat.

Chacón ha volgut puntualitzar que aquest posicionament no vol dir que normalitzi ni accepti segons quines situacions però ha afegit que és conscient “de la fortalesa que s’ha de tenir com a país en teixit productiu”. “Em sap molt greu com s’ha volgut perjudicar la imatge de la nostra economia atribuint-li factors polítics”, ha declarat.

També ha indicat que amb aquest posicionament no defensa que els interessos econòmics vagin “per davant dels socials” però sí que ha exigit “prou de discursos simplistes” i ser seriosos. “Fer empresa és fer país”, ha etzibat.

Publicitat
Publicitat

15 Comentaris

Publicitat
#13 Atribuïr factors polítics?, Bcn, 06/09/2019 - 11:21

Els que han produït que els factors polítics malmetin el crèdit l'economia de Cat. han estat ells mateixos. No han estat els empresaris, grans o petits, els que anaven a visita mèdica, els que no arribaven a temps a la feina qui ha causat els drecrèdit arreu, son els polítics de m...a per la seva incompetència seguint consignes d'imbècils.

#12 Ciudadano Sinmitos, Barcelona, 05/09/2019 - 23:44

Si la sentencia del 1-O es muy dura, seguro que habrá un paro permanente. Lo harán muchos trabajadores de la empresa Procés dedicada al separatismo. Es probable que la empresa tenga que cerrar.

#11 Santiago, Torredembarra, 05/09/2019 - 17:12

Ya so será aturada, será enfonsament del país.

#10 Canatenc, Canet de Mar, 05/09/2019 - 16:07

Algú a ERC que te llums i que es conscient de la situació de les empreses del pais????
Amb la que ens està caient sols faltaria que deixem de produir, quina mena de competitivitat es la que promouen els que criden a manifestació?

#9 Viriato, Barna, 05/09/2019 - 15:40

Porque no es fa una saturada de país el 11 de septiembre
I veurem barcelona neta de fachescat.