Publicitat
Política · 28 d'Octubre de 2021. 20:04h.

La consellera d'Exteriors compara Marta Rovira i Anna Gabriel amb els exiliats republicans

La consellera dóna les “gràcies” a Suïssa per acollir-les

La consellera d'Exteriors compara Marta Rovira i Anna Gabriel amb els exiliats republicans

La consellera d’Acció Exterior, Victòria Alsina, ha afirmat des de Ginebra que Suïssa “s’ha situat sempre al costat de la democràcia, la llibertat i els drets fonamentals”, acollint els qui durant la dictadura franquista van trobar “refugi” al país helvètic i, ara, fent el mateix amb “Marta Rovira i Anna Gabriel i negant-se a entrar en la persecució judicial espanyola”.

“En nom del Govern de Catalunya, gràcies per ser-hi llavors i gràcies per ser-hi ara”, ha afirmat. La consellera Alsina ha encapçalat aquest vespre a Ginebra l’acte de commemoració del 50è aniversari del discurs de Pau Casals a les Nacions Unides que ha organitzat la Delegació del Govern a Suïssa amb un concert homenatge al Théâtre Les Salons a càrrec del Quartet Casals. “

Durant la seva intervenció abans del concert commemoratiu, ha destacat que Pau Casals “no només va ser un dels millors violoncel·listes del segle XX, reconegut internacionalment com un dels millors intèrprets del seu temps, sinó, sobretot, un dels catalans més universals de la història i un dels més compromesos”.

“Admirem la brillantor d'aquest geni talentós i el seu compromís amb la llibertat i la democràcia, encarna Catalunya en la seva màxima expressió”, ha afirmat.

La titular d’Acció Exterior ha recordat el seu exili forçós a França, una història, ha dit, que “malauradament és la de molts catalans, que han vist com se’ls prenien les llibertats, com es perseguia la identitat catalana i com es prohibia parlar, estudiar i viure en català”. 

alsin.jpg

Publicitat
Publicitat

32 Comentaris

Publicitat
#28 electra, Barcelona, 31/10/2021 - 08:54

Victoria Alsina ets una pocavergonya.

#27 gurguri, barcelona, 30/10/2021 - 20:40

Hace aproximadamente 2 o 3 años viajamos a la playa de ARGELÉS familiares que tuvimos a nuestros padres en este infierno.Viajabamos en autocares , el motivo homenajear a todos las victimas de España y Cataluña.Se apropiaron de estos actos de recuerdo los indepes Raul Romewa, Carme Forcadell y la actriz Silvia Bel.

#26 Die Frage, Girona, 29/10/2021 - 13:32

Sols veient la foto hom s'adona del grau de miserabilitat de la persona que fa aquesta comparació. Cal tenir molta barra per expressar aquestes animalades i a sobre cobrar un sou públic. Penòs i lamentable.

#25 Capit@n España, Purgandus populus, 29/10/2021 - 12:43

Que esta señora tiene preferencia por (la) Ginebra ya se nota....Como todos los convergentes,,,Por Ginebra, Andorra, Panamá, Las Caimán...jejejeje

#24 Marta, Girona, 29/10/2021 - 10:58

Precisament la ideología que alimenta l'independentisme es l' enemiga per excel-lencia dels grans valors republicans.