Publicitat
Política · 21 d'Abril de 2016. 09:40h.

La Constitució catalana queda per a la propera legislatura

Puigdemont aclareix que no correspon redactar-la a aquest Parlament

La Constitució catalana queda per a la propera legislatura

Puigdemont, a Catalunya Ràdio

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, en una entevista a El Matí de Catalunya Ràdio, ha descartat que d’aquí 15 mesos hi hagi una Constitució Catalana per votar. “Una Constitució li ateny a un Parlament constituent, que no és aquest”, ha recordat en aquest sentit.

Puigdemont ha explicat que aquesta Constitució “està en fase de participació, on institucions i polítics intervenim. Espero que aquesta fase de participació sigui molt densa i hi participi molt gent. Que ens nodreixi d’un material preciós a partir del qual el futur Parlament constituent elabori el projecte de Constitució catalana i el sotmeti al referèndum dels catalans”.

El president català, d’altra banda, ha apostat per “menys fressa i més endreça" per superar el 48% a favor de la independència i s’ha mostrat partidari de no voler “marcar paquet”. Pel que fa a una possible llista unitària amb ERC per a les eleccions espanyoles Madrid, ha considerat que “tot allò que soni a unitat a la gent li agrada i al Parlament n’hi ha”.

També ha reconegut que “no puc interpretar què diu la CUP quan parla de pressupostos desobedients, no n'he parlat amb ells”. “Els pressupostos s'estan treballant, estem en calendari perfecte, no seran bons, seran útils”, ha dit.

El cap de l’Executiu s’ha referit igualment a la trobada amb Mariano Rajoy i ha afirmat que en el Govern espanyol “no tenen intenció d'obrir cap porta”. “Rajoy es va mantenir ferm, sense fissures quan defensava la seva posició, no hi va haver cap sorpresa”, ha lamentat. “No hi ha marge, l'Estat no ha obert ni mitja finestra per la iniciar la via de la negociació”, ha sentenciat.

Tot i això, ha augurat que hi haurà més trobades perquè “Catalunya emet missatges de que vol negociar amb l’Estat espanyol el procés d’independència”. Malgrat deixar clar que "Rajoy no em va fer cap retret”, ha confessat que “en alguns moments vaig tenir la sensació que feia de periodista, la conversa amb Rajoy va ser molt llarga”.

Publicitat
Publicitat

26 Comentaris

Publicitat
#22 A, Bcn, 23/04/2016 - 11:30

A la próxima legislatura, y a la próxima, y aún a la próxima... no querian proclamar la independencia en 2014 ? Jajaja y ahora querían en 18 meses xd

#21 BEJOTA, BCN, 22/04/2016 - 21:50

Fora la Constitució? La votó un 72% más de catalanes que el Estatut de 2006.
Y tuvo un 55% más de apoyo que el que obtuvieron los actuales partidos separatistas en 2012 .

#20 Anti-bu..., barcelona, 22/04/2016 - 14:52

Sí... la Constitución, y la independencia, y el referendum... y....

Pero bueno, qué más da: una vez al año, por el dia de septiembre, hacemos un día de costellada, nos vemos todos, nos saludamos... Y hasta el año siguiente.

VIVA LA REVOLUCIÓ DELS SOMRIURES I DE LES ESPONGES MARINES!

#19 BEJOTA, BCN, 22/04/2016 - 14:39

"Las empresas están aquí por un mercado de 47 millones"

Malet,predident de la Cambra de Comers USA, ha hecho estas declaraciones procurando dejar claro que no se trata de una amenaza. "Estas empresas están aquí por un mercado de 47 millones y no de siete", ha afirmado. ".

#18 botifler1914, Rufilandia, 22/04/2016 - 13:29

La Constitució catalana queda per a la propera legislatura.... que empiece en 13 de Marzo y además domingo de luna nueva.