Publicitat
Política · 8 d'Agost de 2019. 12:59h.

La Corpo haurà de retallar un 6% el seu pressupost

El vicepresident Pere Aragonès ordena retallades a les conselleries i empreses públiques

La Corpo haurà de retallar un 6% el seu pressupost

El vicepresident del Govern i conseller d'Economia, Pere Aragonès, ha ordenat, segons avança La Vanguardia, retallar la despesa de les conselleries i de les empreses públiques catalanes, excepte en allò que fa referència al pagament de nòmines, serveis bàsics i inversions i despeses ja compromeses, per quadrar els comptes del 2019 i no generar més dèficit del permès.

La retallada de despeses que afecta les conselleries es refereix a despeses noves que no siguin urgents, quedant-ne excloses les despeses de personal, serveis fonamentals i inversions, i actuacions ja compromeses. L'ordre ha estat publicada pel departament d'Economia el 6 d'agost al 'Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC).

Les entitats de l'anomenat sector públic de la Generalitat hauran de presentar a Economia "un ajust pressupostari" d'un import aproximat "d'un 6% del seu pressupost". Són més d'un centenar de societats de caire molt divers, entre les quals figuren la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), l'ICF o Fira 2000.

L'ordre apunta que "els objectius del pla d'acció són, d'una banda, el manteniment del nivell de prestació dels serveis públics fonamentals i, de l'altra, el compliment dels compromisos ineludibles de despesa".

Finalment, posa de manifest que "qualsevol expedient de despesa de caràcter urgent i inajornable que no pugui ser tramitat durant el 2020 requerirà l'autorització prèvia del vicepresident del Govern i conseller d'Economia i Hisenda o òrgan a qui delegui, d'acord amb les instruccions que es dictin a aquest efecte per la Intervenció General".

Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#10 Marc, Barcelona, 09/08/2019 - 10:05

Con que le bajen solo un poquito el sueldo al director de TV3 y a unos pocos de esos vividores que dicen que viven como esclavos y que cobran auténticos pastizales de dinero público solo por envolverse en la bandera ya tendrán más que suficiente para reducir el déficit.

#9 Regla del tres , Chez Titole, 09/08/2019 - 10:02

Si els xiringuitos no serveixen absolutament per a res llevat d'endollar cunyats, aleshores, es tanquen i Santas Pasques. No és tan difícil, collons!

#8 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 08/08/2019 - 23:04

Aixi tambe tocara esgarrar el cambalache de la senyora Rahola amb TV3 deixant.lo en nomes 94.000 lucas ?

#7 Soloesmiopinion, Tabarnia, 08/08/2019 - 20:18

Uy! Si la menjadora comença amb les rebaixes el nombre d'independentistes es reduirà proporcionalment.

#6 Galba , Barcelona, 08/08/2019 - 20:18

En un acte de solidaritat que els honora, Torra, Aragonés, Torrent, Consellers, Assessors, caps de la Corpo, opinadors pel proces, han decidit baixarse el sou. Apuntat a www.solicat.somcollonuts.