Publicitat
Política · 5 de Novembre de 2009. 20:35h.

La corrupció impulsa la reforma de la Sindicatura de Comptes

ERC, CiU i PPC volen canvis a l'organisme que dirigeix Joan Colom

Després dels escàndols del Palau de la Música i de l'operació Pretòria contra la corrupció urbanística, diversos partits catalans estan plantejant la necessitat de reformar la Sindicatura de Comptes, dirigida pel síndic major, Joan Colom.

Joan Ridao, d'ERC, ha demanat "un gran acord polític entre tots els partits per empènyer la futura llei electoral, reformar en profunditat la llei de la Sindicatura de Comptes i renovar l'acord de transparència i autolimitació de despeses electorals i de finançament dels partits polítics de 2001".

Ridao vol la reforma de la Sindicatura "per tal que sigui obligatori legalment que la Sindicatura controli els comptes electorals dels partits", ja que actualment ho fa voluntàriament.

De la seva banda, CiU ha demanat la creació d’un grup de treball al Parlament per impulsar conjuntament la modificació de la Sindicatura.

La diputada de CiU al Parlament, Pilar Pifarré, ha dit que “qualsevol mesura de fiscalització de comptes, de la gestió econòmica i de l’eficiència  de la Generalitat, dels ens locals i de la resta del sector públic, ha de ser fruit de l’acord i el compromís de tots els partits polítics que componen el Parlament”.

Ha afegit que CiU “rebutja que el projecte de modificació de la llei de la Sindicatura de Comptes sigui una proposta que presenti exclusivament el Govern, tot i que posteriorment hagi de seguir la tramitació parlamentària com exigeix l’aprovació de qualsevol projecte de llei".

I la presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, ha proposat un "pacte català contra la corrupció", l'objectiu del qual seria tornar la confiança dels ciutadans en els seus polítics, "i que inclouria compromisos per endurir el Codi Penal i la reforma de la llei de la Sindicatura de Comptes.

Segons Sánchez-Camacho, "no existeix una veritable voluntat de transparència", perquè han demanat reformes del Codi Penal per agreujar les condemnes de càrrecs públics, la reforma de la llei de la Sindicatura de Comptes, el funcionament de l'Oficina Antifrau o les comissions d'investigació parlamentàries i, assegura, s'han quedat "sols".

Joan Colom, síndic major de la Sindicatura de Comptes
Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Kropotkin, Vic, 06/11/2009 - 09:48

Hay que rehabilitar el castillo de Montuic como carcel para politicos catalanes corruptos. Si, ya sé que no cabrán todos, pero por algo se empieza.

#1 antonio peiro, Lleida, 05/11/2009 - 21:51

Lo que hay que reformar, es la Constitución, para poder modificar las Leyes Penales de este pais. Leyes que deberian ser de Cadena Perpetua, para cimenes de sangre, de sexo y contra los corruptos.