Publicitat

CDC evita celebrar el quarantè aniversari de la seva fundació després del cas Pujol

La crisi dels 40

La portaveu del partit, Mercè Conesa, amb el nou logo del partit a darrera

Convergència evita celebrar el 40à aniversari de la fundació del partit que va tenir lloc el 15 de novembre del 1974 a Montjuïc a càrrec de Jordi Pujol i de Miquel Roca, però també altres històrics com Josep Espar i Ticó, Joan Granados, Josep Miró Ardèvol, Joan Carrera, Josep Maria Cullell i d’altres.

La portaveu de CDC, Mercè Conesa, ha admès en roda de premsa després de la reunió de la permanent que “no hi ha cap celebració especial” i que l’únic que faran serà incorporar “el logotip dels 40 anys” a la plana web. De fet, la direcció ha fet, a les xarxes socials, un subtil canvi de nom: de Convergència a Convergents.cat

El partit, en efecte, no està per a celebracions perquè commemorar-ho significaria també evocar la figura de Jordi Pujol, que va confessar el passat 25 de juliol que tenia diners a Andorra. Conesa ha destacat tanmateix que, en la seva opinió, CDC “ha contribuït a progressar aquest país” i que fa “40 anys que estem al servei de Catalunya”.

De fet, l’única ‘celebració’ ha estat un article del nou coordinador general del partit, Josep Rull, ahir a La Vanguardia -el 15 de novembre del 1974 tenia sis anys- en el qual afirmava que “en un aniversari així els convergents volem celebrar la feina feta i els èxits assolits. Perquè Convergència ha estat i és una història d’èxits”.

Però reconeixia també que “hem perdut aquella frescor dels primers temps. Ens cal recuperar-la. Hem de tornar a ser un partit atípic, lluny de les formes convencionals, perquè se’ns vegi com som de veritat: una organització de gent com és la gent d’aquest país”.

També admetia que “Convergència ha estat un partit possibilista, pragmàtic, que buscava avançar en el terreny nacional” i que “la societat catalana beneïa aquest estil polític”, però que “la maduració del país” feia que “ja no es tracta de fer allò que és possible sinó de fer possible allò a què aspirem” en referència a la independència.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#3 cris, bcn, 17/11/2014 - 17:37

No me extraña, tienen que estar avergonzados.

#2 spanish, Madrid, 17/11/2014 - 13:09

40 años de Franco y 40 de CIU no hay sociedad que lo aguante

#2.1 Francesc, Girona, 17/11/2014 - 14:03

Veig que a Madrid contineu amb la ideologia franquista , per tot el que diueu.

#1 spanish, Madrid, 17/11/2014 - 13:09

40 años de Franco y 40 de CIU no hay sociedad que lo aguante