Publicitat
Política · 28 de Gener de 2020. 21:13h.

La crisi dels menas també va ser pel 155

Dolors Bassa diu que “van haver de dormir setmanes en llocs i condicions inacceptables”

La crisi dels menas també va ser pel 155

Menas, a l'església Santa Anna de Barcelona

L’exconsellera de Treball i Afers Socials, Dolors Bassa, ha vinculat l’aplicació del 155 amb el fet que menors immigrants no acompanyats haguessin de dormir “en llocs i condicions inaceptables”, perquè “es va endarrerir la posada en marxa de noves places per a joves migrants sense referents familiars”.

“La DGAIA, en el seu moment, ja va explicar que en aquell impàs els joves van haver de dormir setmanes en llocs i condicions inacceptables, des de despatxos del propi Departament fins a locals al costat de comissàries”, ha lamentat l’extitular de Treball en la comissió d’investigació al Parlament sobre els efectes del 155.

Bassa ha defensat que el Govern va fer “molt bona feina” i que el 155 “només va servir per aturar polítiques socials i econòmiques i escapçar les institucions”. “Va perjudicar a tota la ciutadania catalana, fos independentista o fos unionista, afectant al desplegament i la garantia de molts serveis i prestacions socials”, ha considerat.

L’exconsellera ha reblat que és “imperdonable que representants dels partits del 155 celebressin no només el cessament del govern, sinó l’afectació en les institucions, en la sobirania dels catalans i directament en el benestar de la ciutadania del país”.

Bassa, per altra banda, ha destacat el “patiment” físic i psicològic que suposa estar a la presó. Ha relatat “moments d’angoixa, d’insomni, de caigudes físiques, tensió arterial i herpes amb un mal exagerat, i parlo dels nou que som a la presó”. “La presó dista molt d’una comunitat saludable”, ha assenyalat l’extitular de Treball.

41740-bassa.jpg

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#8 pepe, andorra, 29/01/2020 - 11:29

a ver, resulta q si en USA se separa a los niños de sus padres, eso es malo malisimo, pero en España se sabe q los padres de esos críos están en Marruecos, por tanto no comprendo pq los niños no están con sus padres, bueno, si comprendo q esos crios son perfecdtos para las bandas mafiosas y ademas es una gran excusa para depredar el presupuesto.

#7 La victima, LLoret, 29/01/2020 - 11:10

Doncs mira, podrieu posar una petita part dels vostres salaris desorbitats per ajudar-los ( Tot l independentisme+ TV3% etc etc) I segur que els pobres nois viurien la mar de be. Com si aqui no hi hagues gent que no ho passes malament. Aquests nois han de tornar al seu pais amb les seves families.

#6 Cris, Barcelona , 29/01/2020 - 11:02

Está mujer no se puede ser más incompetente. No se la cree nadie.

#5 anti-nazis, Barcelona, 29/01/2020 - 08:48

En Cataluña y con el beneplácito y voto del PP, cada mena cobra 640 euros al mes. ¿Cuántos pensionistas catalanes llegan a esa cantidad después de haber cotizado años y años ?

#4 a quien corresponda, Barcelona, 29/01/2020 - 08:22

¿Y nadie se pregunta porque narices tenemos que soportar y mantener a esos menas, teniendo como tienen padres y país de referencia ? Y encima robando y sumando problemas...

#4.1 pepe, andorra, 29/01/2020 - 11:31

me lo pregunto y me respondo, por dinero, les dan una pasta a los padres para poder llevárselos y los traen a España para q roben en bandas organizadas y para engordar el negocio de las casas de acogida q tienen muchos políticos y altos funcionarios. En el fondo, es una cuestion de dinero, como diria el de la jungla de cristal, es un vulgar atraco