Publicitat
Política · 28 de Maig de 2018. 17:51h.

La "culpa" de la burgesia catalana

Manuel Valls retreu el seu silenci durant el procés

La "culpa" de la burgesia catalana

Manuel Valls

L'exprimer ministre francès, Manuel Valls, va retreure a alguns empresaris que la burgesia catalana "no ha fet res" per aturar el procés i els va acusar de "manca de lideratge", durant un sopar amb empresaris i personatges destacats de la societat catalana, segons explica aquest dilluns Salvador Sostres a l'ABC.

"Sou la burgesia catalana, l'elit del país, i no heu fet res. Una burgesia que no lidera, que no guia, no és una burgesia: només és un club de petulants i de rics" va etzibar Valls als empresaris, afirmant que "tot això és culpa vostra. No heu fet res i al final hem arribat fins aquí".

Sostres explica en l'article que Valls va ser invitat al sopar per explicar les seves idees i el seu projecte per a Barcelona, però "va ser constantment interromput pels assistents, que li retreien la seva eventual implicació amb Ciutadans i es queixaven de la suposada manca de capacitat de diàleg del Govern".

Davant de les interrupcions, l'exprimer ministre francès va lamentar que "us heu passat l'aperitiu malparlant dels independentistes, i ara que intento explicar-vos el que vull fer us queixeu del Govern i d'Espanya. Us queixeu de tot, però no heu fet res" i, posteriorment, es va aixecar i va abandonar el sopar. 

En el sopar, que es va dur a terme a casa de l'empresari Marián Puig, es trobava l'economista Antón Costas, l'exvicepresident del Govern Narcís Serra, el notari Juanjo López Burniol, l'empresari Emilio Cuatrecasas i el director de La Vanguardia, Màrius Carol

Publicitat
Publicitat

17 Comentaris

Publicitat
#14 Alien, Pluton, 30/05/2018 - 11:59

Si el Sr. Valls vol fer alguna cosa de profit segons principis de la tradició il.lustrada, hauria de saber que ha de crear de nou una plataforma civil sense ombra de dreta retrògrada i vaques sagrades de PP i Opus. I que a C's ha d'imposar que aquest partit entengui la identitat catalanoparlant i no es limiti al folklore de toros i fèria d'abril

#13 Alien, Pluton, 30/05/2018 - 11:49

Per altra banda, la lluita que s'havia de fer fora de partits polítics, via plataformes civils es va plantejar estúpidament al ser acaparada autoritàriament per la dreta retrògrada, l'opus dei, el PP i, bàsicament, per gent que no té dos dits de front però necessiten figurar i un sou ja que volen viure d'això.

#12 Alien, Pluton, 30/05/2018 - 11:46

La burgesia covarda no ha fet res ja que promovia la independència i es van arribar que els sortiria bé. Ara saben que no és així i que només Ciutadans els pot treure de l'embolic. El problema és que Ciutadans no és suficientment transversal ja que les seves files estan integrades quasi exclusivament per castellanoparlants.

#11 pepe, andorra, 29/05/2018 - 12:52

solo hay q leer los comentarios en LV para darse cuenta de q los separatas tienen mucho miedo de Valls, si se les presenta, Ciudadanos tiene opciones de ganar la alcaldia de BCN, incluso con mayoria abosoluta. Seria votar de nuevo a un socialista de verdad, lo mas parecido a Maragall...

#10 lepero, Barcelona/Tabarnia, 28/05/2018 - 23:30

Ande yo caliente y ríase la gente.