Publicitat
Política · 23 d'Octubre de 2020. 21:39h.

La culpa ja no serà de Madrid

"La Generalitat serà l'autoritat competent", segons Budó

La culpa ja no serà de Madrid

El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, en roda de premsa, ha anunciat que han sol·licitat a l’Estat “la declaració formal d’estat d’alarma descentralitzat a Catalunya davant d’una evolució de la pandèmia que ens obligarà a prendre mesures restrictives de la mobilitat al llarg dels propers dies”.

“Demanem a la ciutadania que romangui a casa”, ha afegit, a més de remarcar que “la situació és molt greu i recorda al que vam patir el març passat”.

També ha advertit que el “toc de queda nocturn a tot Catalunya anirà acompanyat de més mesures de reducció de la mobilitat si les dades no són positives”.

Per la seva banda, Meritxell Budó ha volgut marcar diferències entre aquest estat d’alarma i el decretat pel Govern espanyol el passat mes de març. “L’Estat d’alarma del març recentralitzaba les competències, el que demanem ara és un estat d’alarma que preserva totes les competències i ens dona eines per prendre decisions”, ha explicat.

Budó ha deixat clar que aquest serà un “estat d’alarma descentralitzat on la Generalitat serà l’autoritat competent”. Pel que fa al toc de queda, ha explicat que “l’estàndard és aplicar-ho de les 11 de la nit a les 6 del matí, però esperem que sigui el Procicat qui acabi d’ajustar aquesta mesura”

Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#13 Yopyop, Tabarnia, 24/10/2020 - 12:36

Qui coneix el nacionalisme catala sap que la culpa seria de Madrid fins i tot despres de una suposada independencia.

#12 El Sifoner, Castelló, 24/10/2020 - 11:13

(“La Generalitat será la autoridad competente", según Budó..) Dan a entender, que lo único que les preocupa es el mando, la soberanía. ¿Cuándo entenderán, que tanto la Generalitat, como el gobierno de la CCAA catalana son ESTADO, estado español?. Como dice la canción " No hay manera".

#11 Pan con tomate y jamón ibérico, Salut i Tabarnia...!!, 24/10/2020 - 10:18

"La culpa ja no serà de Madrid..."

¡Raro...! ¡muy raro...! vamos que no me lo creo, teniendo en cuenta que lo próximo será acusar a Madrit del "espoli del 3%..." como van a renunciar en la secta amarilla a Madrit como "cabeza de turco..."

#10 Siamo perdutti!, Barna, 24/10/2020 - 09:50

From lost to the river (traducció d' Ana Botella).

#9 Tabarnés puro, Barcino, 24/10/2020 - 09:49

Os equivocáis: la incompetencia siempre es suya, pero la culpa siempre es de Madrittt.
"De dia o de nit, la culpa és de Madrid" es el repugnante lema que el nazicatalanismo ha marcado a fuego en la mente de tantos menguados.