Política · 9 de Novembre de 2016. 22:07h.

La CUP accepta els Pressupostos cinc dies després de la detenció de l'alcaldessa de Berga

L’acord sobre els comptes no inclouria l’augment de l’IRPF ni Successions

La CUP accepta els Pressupostos cinc dies després de la detenció de l'alcaldessa de Berga

Benet Salellas, Sergi Saladié i Joan Garriga

La CUP i el Govern acosten posicions sobre els Pressupostos de la Generalitat per al 2017, després que el partit antisistema hagi acceptat concessions en matèria fiscal. D’aquesta manera, els ‘cupaires’ estarien disposats a tancar un acord pressupostari que no contempli l’increment de l’IRPF ni de l’impost de Successions i Donacions. Una de les possibilitats, però, es que el projecte de Pressupostos inclogui alguna mesura per augmentar la pressió fiscal a les grans fortunes.

Aquesta bona sintonia entre la CUP i l’Executiu català s’ha traslladat a la sessió de control, on la formació anticapitalista no ha volgut polemitzar sobre els comptes de la Generalitat i ha evitat que la detenció de l’alcaldessa de Berga, Montse Venturós, passi factura a les negociacions pressupostàries, tot i que aquest dimecres han mostrat el seu descontentament amb l’actuació dels responsables polítics dels Mossos d’Esquadra, el conseller d’Interior, Jordi Jané; i el director general de la policia catalana, Albert Batlle.

“Nosaltres, la detenció del divendres, de Montse Venturós amb la normalitat amb què es va plantejar per part dels responsables polítics del Departament d’Interior, ens sembla que no es correspon amb l’excepcionalitat que viu el país i amb la necessitat de defensar els càrrecs electes”, ha assegurat el diputat de la CUP, Benet Salellas, qui ha volgut deixar clar que les seves crítiques no s’adrecen als funcionaris del cos policial.

“No es tracta de criticar l’actuació del Cos de Mossos d’Esquadra; es tracta de si tenim el compromís que els responsables polítics treballaran fins allà on sigui possible per defensar els càrrecs electes davant de la injustícia de les decisions antidemocràtiques de l’Estat espanyol”, ha reblat el representant de la formació antisistema.

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#6 Jax el boletaire, Vic , 11/11/2016 - 00:26

La CUP -erc, tot per la pasta i el chollo.

#5 Carlos Gomez, Bcn ((Valencia Nord), 10/11/2016 - 12:00

"El acuerdo sobre las cuentas no incluiría el aumento del IRPF ni Sucesiones.."


Aixi no els hi pujaran els impostos a la senyora Forcadell, ni al Reyes, ni al Rull, ni a la Rahola, ni al Puigdemont, ni a la sra. Moliner, ni al Toni Alba, ni al Salelles, ni al Rufian, ni als vicentets , ni a la f

#4 pepe.----, andorra, 10/11/2016 - 10:59

Rius, was a right about this. Hay q joe.rse con estos mendas q van disfrazados de comunistas pero q no son mas q el perrito faldero de la burguesia corrupta de la region de Cataluña. Lo de siempre, mucha boquilla, pero la nomina es la nomina.

#3 JJ, C 137, 10/11/2016 - 08:26


TOOOODOSSSS sabíamos que era un paripé, que al final la CUP se bajaría los pantalones. No es ninguna sorpresa. Ya falta menos. En cuanto den el paso se suspenderá la autonomía con los votos de PP, PSOE y C´s. Tranquilos, Europa no dirá nada. Haced DUI mañana.

#2 La hora de los egoístas, Bcn, 09/11/2016 - 23:13

¿El Sr. Salellas negociando en representación de la CUP no subir el impuesto de sucesiones y donaciones? !Que bien se lo pasaría Valle-Inclán si pudiese ver a estos "anarquistas"!