Publicitat
Política · 28 de Juliol de 2016. 20:03h.

La CUP accepta un referèndum

Benet Salellas demana “exercir el dret a l’autodeterminació d’aquest país”

La CUP accepta un referèndum

Benet Salellas

El diputat de la CUP, Benet Salellas, ha demanat un referèndum al diputat del PSC, Ferran Pedret, que li havia recordat que “en una democràcia que compta amb una constitució democràtica, el poder constituent es canalitza a través dels mecanismes previstos en la Constitució”.

“No tenen cap legitimitat per fer un pas que és de facto en erigir-se en poder constituent i en decidir quines hauran de ser les noves institucions de la república catalana. No ens podran convèncer”, ha afegit Pedret, que havia demanat la paraula per “contradiccions” durant el debat de la moció del PPC sobre la creació d'estructures administratives, fiscals i financeres.

“I, en tot cas, no ens contesten mai a la pregunta que els faig: què en fem de tots aquells catalans i catalanes que no volen saltar la paret amb vostès, que no consideren que allò que estan fent sigui legítim ni lícit? Què en fem?”, ha reblat.

Finalment, Salellas ha demanat també la paraula i s’ha dirigit al diputat dels socialistes catalans per dir-li que “és molt senzill: posin un referèndum, d’una vegada, i permetin-nos exercir el dret a l’autodeterminació d’aquest país i veurem si guanya el ‘sí’ o si guanya el ‘no’. Si guanya el ‘sí’ proclamarem aquesta república d’una vegada”.

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#8 Pere, Girona,Spain, 29/07/2016 - 07:25

Nova constitució catalana:

Article 1er: "Tot aquell que tingui més d'11 propietats serà considerat un enemic del poble"

#7 José Quinta, LH, Cataluña, España, 29/07/2016 - 00:53

Y si sale el "No"? Pues nada, a repetir hasta que salga el "Sí, verdad, jeta?

#6 Jack, Vic , 28/07/2016 - 23:55

Yo tambien me quiero autodeterminar, quiero ser otra persona. Por ejemplo parecido a Bill Gates.
Quiero votar esta posibilidad, ya que me ampara mi derecho a decidir .... de momento ya soy asiduo de Ikea y soy de la republica independiente de mi casa , que creia que era una pasada.

#5 El senyor Salelles ho veu molt fàcil, Terrassa, 28/07/2016 - 23:25

Diu que votem. Jo també ho veig molt fàcil. De moment, no es pot. Que continuin convencent a gent fins que la majoria ho ermeti, i després votem. Però pel camí no val fer trampes, ni agafar draçeres. Vol votar: perfecte. Jo vull un sou de per vida de 2500€ mes. Donim-els i acabem amb la ximpleria!

#4 Resistencia, Del 3% al ridículo 100%, 28/07/2016 - 22:35

Salellas, el rey del ladrillo cupero quiere autodeterminarse. Él y sus 11 propiedades.

Somos únicos.