Publicitat
Política · 24 d'Agost de 2014. 17:08h.

La CUP aconsella Mas desobeir el TC

David Fernàndez alerta del risc de "prevaricar" si no es fa la consulta

La CUP aconsella Mas desobeir el TC

David Fernàndez, en una foto d'arxiu

El diputat de la CUP, David Fernàndez, ha instat el Govern i els partits catalans a desobeir una eventual prohibició de la consulta del 9 de novembre i ha avisat el president de la Generalitat, Artur Mas, que no desobeir una hipotètica sentència contrària a la consulta "seria prevaricar" perquè "no compliríem un mandat electoral i polític inequívocament clar".

Tot i admetre que una desobediència tindria "un preu" i "costos jurídics", el diputat de la CUP considera que "s'han d'assumir". En declaracions a l’ACN, Fernàndez ha tornat a insistir en la necessitat d'"obeir el mandat i la voluntat del poble català", i adverteix que "no fer la consulta no només és incomplir l'acord de desembre i no complir amb la voluntat del poble, és també un frau".

Fernàndez ha reconegut que celebrar una consulta sense l'aval de l'Estat i el Constitucional podria ser "un handicap" perquè, davant d'un possible boicot dels partidaris del 'no', podria acabar sent "una radiografia del 'sí'".

De tota manera, ha defensat que la votació sí que "tindria el valor simbòlic, de la desobediència, de milers de vots en favor de la independència i posaria sobre la taula la legitimitat d'aquesta demanda i, per tant, forçaria un referèndum de debò, amb totes les garanties jurídiques".

Finalment, ha apuntat que si, després de comptar les paperetes d'una consulta, "hi ha dos o tres milions de persones votant un 'sí-sí' i un 'sí-no', serà un clam pel canvi d'estatus polític" i la Unió Europea, l'Estat i els partits contraris a la consulta "no podrien negar que la majoria de la societat està per aquest canvi d'estatus, i això encarrilaria i canalitzaria aquesta demanda política".

Publicitat
Publicitat

36 Comentaris

Publicitat
#30 spanish, Madrid, 26/08/2014 - 16:37

a la preso com Otegui i s´ha acabat les osties i que cridin es manifestin.......vingaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa tanta mariconada

#29 Cansat, Barcelona, 25/08/2014 - 22:19

Em preocupa la simplicitat del discurs del Sr Fernandez.. Tot i que té lògica!..
Em preocupa que no digui que el procés consolida la divisió de Catalunya.. Aviat serà difícil conciliar les dues Catalunyes.
LA CONSULTA NO!

#28 Le glamour, Ger Undar, 25/08/2014 - 17:05

Aquest noi te un aire a Cary Grant que fa feredat, una elegancia d'alló més, un "spleen" que fa caure d'esquena, la seva personalitat emet una flaire de categtoria i saber estar incomparable. Bravo per als nostres Fernández -amb accent- de tota la vida!.

#27 Cansat, Barcelona, 25/08/2014 - 13:44

Les opinions del Sr David Fernandez no m'agraden. Calificació: DEFICIENT.

#27.1 ambaixadorCAT, UK, 25/08/2014 - 16:09

Almenys argumenta per què no t'agraden, no?
Jo en termes econòmics tampoc estic d'acord amb la CUP, però en el tema de desobediència a Espanya els dono tota la raó.

#25 Casper, Bcn, 25/08/2014 - 12:38

A ver que me aclare, según el Sapatillas, Mas prevarica si cumple los dictados del TC y desacata al Parlament. Pero Mas no prevarica si no cumple los dictados del TC y desacata al Congreso de los Diputados. Mira que listorro, o sea que las hostias le vienen por ambos lados.