Publicitat
Política · 3 de Març de 2016. 21:26h.

La CUP acusa el PPC de ser “un insult a la democràcia”

Els ‘populars’ repliquen que el partit antisistema entén la història com “un combat molt senzill entre feixistes i antifeixistes”

La diputada de la CUP, Mireia Boya, ha acusat el PPC de defensar un discurs franquista. “És lamentable cada una i totes de les paraules que han sortit de la seva boca, són un insult a la democràcia”, ha etzibat Boya al diputat 'popular', Fernando Sánchez. “Formen part de la negra nit franquista, que es evident que encara tenim en aquest hemicicle”, ha conclòs en referència al grup parlamentari del PPC.

Boya ha respost així Sánchez, qui prèviament havia carregat contra la formació de l’esquerra alternativa per entendre la història com “un combat molt senzill entre feixistes i antifeixistes”. “Per un partit que entén la història de forma dialèctica, tot és molt senzill, absolutament senzill: els de baix i els de dalt, la veu pura i virginal del proletariat, davant de les maniobres obscures de les forces del capital”, ha insistit.

Aquest intercanvi de declaracions ha tingut lloc durant el debat parlamentari d’una moció de la CUP per condemnar “totes les formes de feixisme, inclosa la dictadura franquista”. Una moció que ha rebut el suport del PPC i de la resta de formacions polítiques. “Nosaltres avui condemnarem el feixisme i condemnarem la dictadura franquista com hem condemnat totes les dictadures”, ha assegurat Fernando Sánchez. En tot cas, ha precisat que “el que jo no puc acceptar és que vostès em diguin que aquí tothom era un clam per la democràcia”.

“No sé si vostès amb els règims autoritaris fan sempre el mateix”, ha reblat dirigint-se al grup parlamentari de la CUP, alhora que ha explicat que “nosaltres volem memòria democràtica, sí; però no convertir la memòria en un ídol que anul·la el rigor i la crítica històrica. Memòria històrica, sí; memòria monolítica, no. Memòria democràtica, sí; absolutisme de la memòria per sobre de la història, no”.

La cambra catalana també ha aprovat per unanimitat "demanar a la Fiscalia General de l'Estat que procedeixi de forma immediata i amb caràcter prioritari a la persecució" davant els tribunals de "totes aquelles persones que van ocupar càrrecs de responsabilitat durant el franquisme".

Mireia Boya
Publicitat
Publicitat

18 Comentaris

Publicitat
#14 Casper, Bcn, 04/03/2016 - 13:04

Sabes Boya, yo soy Fascista y a mucha honra, porque creo en la historia de las luchas por tener una Constitución social y parlamentaria en España, porque creo en la división de poderes y en la centralidad por ser Jacobino y ahorrar muchos esfuerzos y dinero y porque creo en los derechos humanos.

#14.1 Casper, Bcn, 04/03/2016 - 13:06

Además me alegro de ser fascista porque el sistema democrático de España te ampara en tu libertad de expresión y te permite que me impongas tu lengua materna y que quieras destruir mi patria y te pases por el forro las instituciones de todos para saltarte la Ley. Y a mucha honra lo soy.

#13 Casper, Bcn, 04/03/2016 - 13:00

Pero quien se ha pensado que es esta para insultar a tantos que votan en Cataluña al PP, un partido serio y con gente que se esfuerza por la región y por nuestra patria que es España. Mujer impresentable que por el solo hecho de ser de la CUP está por encima del bien y del mal.

#12 nedland, Roses, 04/03/2016 - 12:42

Quan creu que te la veritat absoluta esta clar que pot ser moktes coses menys democratic...cuperos sou els menys indicats per donar lliçons de res..can vies es va torna a guanyar amb violencia al carrer ....tot dit

#11 Alfons Maristany, BCN, 04/03/2016 - 10:44

Que unos tios que apoyan un regimen como el de Nicolas Maduro se atrevan a decir tal cosa es un insulto a la inteligencia

#10 Pluja., Ciudadana del mundo, 04/03/2016 - 10:44

Eso lo afirman unos antisistema que tienen por norma quemar bancos y contenedores de basura y que atacan al principal partido de la transición al que debemos la democracia. Gracias Cups