Publicitat
Política · 15 de Juny de 2017. 20:39h.

La CUP acusa La Vanguardia de fer “apologia de l’esclavisme”

L’agrupació de Ciutat Vella exigeix “la congelació de tota mena d'ajut públic a aquest mitjà"

La CUP acusa La Vanguardia de fer “apologia de l’esclavisme”

Imatge de l'article

L’agrupació de la CUP del Raval-Gòtic i d’Endavant de Ciutat Vella han acusat La Vanguardia de fer “apologia a l’esclavisme” després d’haver publicat un article de José Joaquín Güell centrat en la figura d’Antonio López i on es critica la decisió de l’Ajuntament de Barcelona de retirar la seva estàtua. Les dues organitzacions “blasmen rotundament” el contingut de la peça i exigeixen “la congelació de tota mena d'ajut públic a aquest mitjà de divulgació del racisme i l'esclavisme”.

En un comunicat, s’afirma que aquest article fa també “apologia del colonialisme i del racisme” perquè s’ha redactat “amb l’objectiu de netejar la imatge d’aquest esclavista davant d'un procés històric terrorífic per a innumerables societats africanes”. “Cal fer justícia a totes les víctimes de l’esclavatge a les mans de membres ‘il·lustres’ de la societat catalana, i per fer-ho s'ha d'explicar aquesta història en veu alta i ben clara”, es rebla.

Les dues organitzacions volen “puntualitzar que l’article està escrit per un descendent de l’esclavista López i de la família Güell, una altra respectable família amb forts vincles amb el tràfic d’esclaus”. “Cal posar sobre la taula que els fonaments de l’Eixample, de la Sagrada Família, del Park Güell, de Foment del Treball i de molts altres llocs i institucions emblemàtiques s'erigeixen a còpia de l'aplicació sistemàtica de la brutalitat i de tanta i tanta sang africana”, es puntualitza.

La CUP del Raval-Gòtic i d’Endavant de Ciutat Vella sol·licita que  es construeixi a Barcelona un memorial” a l’alçada dels crims i de l’espoli comesos”. També demanen que aquest “sigui pensat i dissenyat per descendents d’aquells esclaus africans, per panafricanistes, per persones nascudes a l’Àfrica o bé  que tinguin arrels africanes”.

13 Comentaris

Publicitat
#13 manuel, Bracelona (España), 16/06/2017 - 12:41

Propongo que miembros del Institut de la Nova Història hagan un estudio profundo y pormenorizado de lo que supuso para Cataluña el tráfico de esclavos, de la influencia de este tráfico en su modernización y desarrollo, etc. Ni que decir tiene que esperamos que el Institut realice el estudio con la objetividad a la que nos tiene acostumbrados.

#12 pepe.----, andorra, 16/06/2017 - 12:03

lo q estaria bien es q fueran de mision a Sudan y Somalia, pq en esos lugares se esta comerciando con esclavos y estos comunistas disfrazados dicen lo mismo de eso q del genocidio de arabia saudi sobre el yemen, ni una palabra, q estos comunistas disfrazados, se ve q son selectivos a la hora de gritar para disimular q se ganan su pedazo de nomina.

#11 pepe.----, andorra, 16/06/2017 - 12:02

Y estos chicos saben pq se llevaban esclavos desde Africa hasta los virreinatos españoles? pues fue pq Bartolome de las casas consiguio q se dejaran de usar como esclavos a la poblacion local, bueno, eso y q la mitad ya se habian muerto de enfermedades llevadas alli por los españoles.

#10 Espluguenç, Esplugues del Llobregat, 16/06/2017 - 09:20

Para una semana que "La Vanguardia" deja de apoyar al independentismo...
¿Ya ha asaltado la CUP su sede, la ha pintarajeado, le ha arrojado excrementos o lo que sea que les gusta hacer con los que discrepan?
Es a lo que nos tienen acostumbrados los "demócratas" de la CUP.

#9 Jose, Bcn, 16/06/2017 - 08:53

Viva la libertad de expresión