Publicitat
Política · 21 de Maig de 2021. 11:03h.

La CUP admet que no hi ha República

“Això és una autonomia en el marc d’un Estat monàrquic”

La CUP admet que no hi ha República

El diputat de la CUP, Carles Riera, durant la seva intervenció al Parlament, ha retret a Pere Aragonès que faci servir l’expressió “Generalitat Republicana” o “República” i li ha recordat que a dia d’avui Catalunya segueix formant part d’Espanya.

Riera ha demanat Aragonès que vagi “en compte quan parli de República. Avui això és una autonomia en el marc d’un Estat monàrquic”. “Perquè les institucions siguin republicanes han de ser insubmises”, ha considerat, a més de reivindicar que “en nosaltres trobaran un moviment insubmís”.

El diputat ha advertit Aragonès que la CUP passarà a "l'oposició" si ERC es desdiu d'algun dels punts signats en l'acord de legislatura. També ha assegurat que “assumirem totes les responsabilitats sense que el Tribunal Constitucional sigui un límit”.

"Hem d'obrir terreny de joc i poder desenvolupar els embats”, ha manifestat Riera, a més de recordar que l’acord de la CUP amb ERC exigeix “fer "possible l'exercici de l'autodeterminació en aquesta legislatura”. “Els acords i compromisos es compleixen”, ha remarcat.

Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#11 David, Mataro, 21/05/2021 - 19:39

Le ha faltado decir la palabra "idiota" como dijo el mosso en su momento. Jajajajajaja

#10 La Mare Superiora, Cayman Islands, 21/05/2021 - 15:29

Ai el iaio...aviam si ens ve a visitar un dia al casal,home,que li guardem lloc per jugar al remigi.

#9 Doctor, Barcelona, 21/05/2021 - 14:19

El acuerdo de la CUP con ERC exige "hacer" posible el ejercicio de la autodeterminación en esta legislatura....¡¡¡¡cuan largo me lo fiais amigo Carles Riera¡¡¡¡
¿Qué es la republica? Un frenesí.
¿Qué es la republica? Una ilusión,
una sombra, una ficción,
y el mayor bien es pequeño:
que toda la republica es sueño,
y los sueños

#8 Marcial Heredia, Analista de Mercadillos, 21/05/2021 - 13:01

Pues tiene razón el hombre. Y hace bien en decírselo, que no crea el chaval que estamos en una república y ya está todo hecho. Solo faltaría que escurriera el bulto, que listo el nene.

#7 JM, Barcelona, 21/05/2021 - 12:44

"asumiremos todas las responsabilidades". ¿Lo dice por la fugada en Suiza Anna Gabriel? ¿O por Laia Estrada, requerida por el juez pero que se escudó en su inmunidad?