Publicitat
Política · 26 d'Octubre de 2009. 08:57h.

La CUP aplega 300 persones a Gràcia

Julià de Jòdar demana "apostar per una nova moral pública"

La CUP aplega 300 persones a Gràcia

Julià de Jòdar, durant l'acte

La presentació de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) de Barcelona va aplegar més de 300 persones en el Centre Artesà Tradicionàrius, al barri de Gràcia. En l’acte hi ha participat la representant del Secretariat Nacional de la CUP, Aina Barahona, l’escriptor, Julià de Jòdar i el portaveu de la CUP de Barcelona, Xavier Monge. El cantautor Cesk Freixas ha estat l’encarregat de tancar l’acte.

En la seva intervenció, Monge ha ressaltat "la necessitat de construir des dels barris i viles una alternativa nacional". El portaveu de la CUP de Barcelona també ha destacat que "cal que el model urbanístic recuperi la funció social, i que és necessari tornar a utilitzar els espais públics".

Monge no ha oblidat criticar les ordenances municipals "que persegueixen els sectors dissidents", i ha reclamat "una Barcelona descentralitzada i propera als ciutadans en la qual els districtes i els barris tinguin poder de decisió". Ha dit també, que "cal reinventar Barcelona per acabar amb les desigualtats i que s’ha de veure la crisi com una oportunitat de canviar el model econòmic i social". Finalment el portaveu de la CUP de Barcelona ha marcat "l’horitzó del 2011 com la data que faci visible aquest contrapoder que vol reinventar la ciutat".

La representat del Secretariat Nacional, Aina Barahona, ha centrat el seu discurs en els que són els quatre eixos de la CUP: "el dret a decidir i la territorialitat dels Països Catalans; la defensa dels drets i interessos de les classes populars i treballadores; la defensa del territori; i la defensa de la llengua i cultura catalanes, espina dorsal del poble català".

De la seva banda, l’escriptor Julià de Jòdar, ha començat la seva exposició constatant "la fi d’un model de ciutat i de país representat per l’autonomisme i per aquesta Barcelona elitista i pactista, convertida en una ciutat de negocis i d’esquenes a les necessitats de la gent".

En aquest sentit, ha destacat "l’oportunitat que té la CUP de transformar aquest model transportant-lo del carrer a les institucions". L’escriptor català diu que "és l’hora d’apostar per una nova moral pública, del treball i solidària en què es recuperi l’espai públic com a àmbit de relacions". Jòdar ha defensat la Barcelona "capital compromesa amb la resta del territori i la necessitat de reivindicar el paper de les ciutats i els pobles com a procés d’alliberament nacional".

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#10 mes mes mes, bcn, 05/11/2009 - 16:55

Y ERC que dice de todo esto????

JAJAJA Me encanta que se divida el voto BATASUNO

Vamos CiU tu puedes.

#9 jO TAMBÉ VOTARÉ CUP, Barcelona, 26/10/2009 - 12:49

Votaré la CUP de Barcelona.

#8 Montserrat, Barcelona, 26/10/2009 - 12:45

endavant les CUP, hem de fer força

#7 delBergueda, Berga, 26/10/2009 - 12:02

estos tambien son como los de las antorchas.....que tufillo a Adolfo.....

#6 Lluis, Barcelona, 26/10/2009 - 11:26

Carla, vas errada. Les CUP varen decidir no presentar-se a les eleccions al Parlament, ...per tant no tens més opció (si vols votar indepenentista) que Reagrupament. I si algú em diu que tb tenim a ERC,.....no em feu riure. CUP municipals i Rcat Parlament