Publicitat
Política · 5 de Novembre de 2016. 12:35h.

La CUP busca el conflicte

L'alcaldessa de Berga preferiria que l'hagués detingut la Policia o la Guàrdia civil

La CUP busca el conflicte

Montserrat Venturós durant l'entrevista (foto: TV3)

L’alcaldessa de Berga, Montserrat Venturós, ha apostat perquè davant “la judicialització formulada per l’Estat espanyol” siguin “les seves forces de seguretat i ordre les que practiquin les detencions” en comptes dels Mossos d’Esquadra. La dirigent local de la CUP ha afegit en una entrevista al TN d’aquest divendres que la seva detenció per part de la policia catalana es podria haver fet d’una altra manera  per no “donar més peu a que l’Estat continuï judicialitzant càrrecs electes”.

Montserrat Venturós també ha comparat la seva detenció amb una “ràtzia que l’Estat espanyol està fent contra institucions, càrrecs electes i persones del poble”. L’alcaldessa ha demanat al Govern i a les institucions catalanes que donin suport a les persones que practiquin la desobediència. “No estem demanant a ningú que practiqui la desobediència si així no ho creuen, però sí que demanem que com a mínim ens donin suport”, ha reblat.

“No hem demanat mai que hi hagi desobediència per part dels Mossos d’Esquadra”, ha etzibat. La dirigent de la formació anticapitalista ha afegit que “hi ha una qüestió que es purament política i que es materialitza en uns representants que són com nosaltres, en aquest cas del Departament d’Interior de la Generalitat”. “Entenem que la responsabilitat de fer front a l’estat espanyol recau exclusivament en aquests càrrecs polítics”, ha conclòs.

L’exdiputat de la CUP, Quim Arrufat, va assegurar al setembre que la seva formació proposava el referèndum per buscar un conflicte amb l’Estat espanyol. “Nosaltres proposem la convocatòria del referèndum unilateral d'independència, tant sí com no, amb totes les de la llei, fins al final, com a mínim per fer entrar en contradicció antidemocràtica l'Estat espanyol i que hagi de recórrer a algun tipus de força legal o fins i tot de força bruta”, va afirmar durant una conferència. Les paraules d’Arrufat van provocar una picabaralla entre el l’exdiputat de la CUP i el periodista de El País Cristian Segura, ja que el dirigent de la formació antisistema assegurava que “força bruta” no era sinònim de “violència”.

Publicitat
Publicitat

33 Comentaris

Publicitat
#33 Cata.....quéééé??????, Montcada i Reixac, 07/11/2016 - 13:46

¡¡¡La ERC¡¡¡....es la que la mandó detener.....es la que gobierna....como siempre....com Pujol....¿y sus hijos quééé´? Fernández y Baños ¡¡¡ya chupán del erario¡¡¡

#32 Javier, barcelona, 07/11/2016 - 11:57

Y porque no dicen que la detienen por no comparecer 4 VECES delante del Juez y no por la estelada!!!!

Ahora todos al banco a robar y cuando nos detengan decimos que estan atacando al pueblo catalan!!! Que no robamos que recuperamos el dinero que el capitalismo ha robado al pueblo catalan!!!!!!

#31 M, Sabadell, 06/11/2016 - 13:51

Mejor que la hubiera detenido el inspector "Gadjet"

#30 Xexo, Premia, 06/11/2016 - 12:56

A esta gente a parte del palique que tienen se les conoce algún oficio o trabajo que no sea enrredar

#29 un musclu, bcn, 06/11/2016 - 12:45

Son inadaptats amb molts problemes personals i que volen fer-nos a tots responsables de les seves frustacions. En l hipotetic cas d una catalunya independent buscarien confrontacion amb ERC, PEDETECAT ....i qui calgues. Es la seva manera de ser. No hi ha solucio. De tant en tant hi ha que recordar-li a l