Política · 1 de Febrer de 2019. 19:53h.

La CUP creu que la UE és “una presó de pobles”

L'ANC reclama a la Unió Europea que castigui Espanya

La CUP creu que la UE és “una presó de pobles”

Carles Riera

El diputat de la CUP, Carles Riera, ha assegurat que la Unió Europea “és una presó de pobles” i “un espai cada cop més contrari a la democràcia”. El dirigent de la formació antisistema ho ha manifestat durant la protesta que l'ANC ha convocat aquest divendres a Barcelona per demanar l'alliberament dels presos i en defensa del dret a l'autodeterminació.

Riera també ha felicitat l'entitat independentista pel “coratge” d'irrompre a l'interior de la seu de la Comissió Europea a Barcelona i lliurar una carta al president de la CE, Jean-Claude Junker.

“Una enorme felicitació a l'ANC per la seva valentia i coratge en promoure aquesta mobilització i en ocupar la seu de la UE”, ha manifestat. El diputat de la CUP ha conclòs que “la nostra batalla no només és a l'Estat espanyol, també és una batalla internacional i davant la Unió Europea”.

23690-mani.jpg

Per altra banda, la presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, ha instat a la Comissió Europea a aplicar l'article 7 del Tractat de Lisboa per tal de suspendre els drets de representació de l'Estat espanyol. “Estem apel·lant a la Comissió Europea que activi l'article 7 del tractat de Lisboa que suspendria de drets de representació a l'Estat espanyol”, ha reblat.

“El que està passant aquí és tan greu com el que està passant a Polònia o a Hongria i les declaracions del vicepresident de la Comissió Europea, Frans Timmernans, són una vergonya”, ha criticat, fent referència a les paraules del vicepresident de la Comissió Europea que va assegurar que “no té motius per dubtar” que els polítics independentistes presos tindran un judici “just”.

Paluzie ha titllat el judici com una “vergonya” i ha dit que la Unió Europea “no pot tolerar que es jutgi el dret d'autodeterminació”. “El dia 12 començarà el judici de la vergonya i la UE no pot tolerar que es jutgi un dret com és un referèndum d'autodeterminació i que ho converteixin en un delicte, això és intolerable en una societat democràtica”, ha lamentat.

sin-titussslo.jpg

Publicitat
Publicitat

47 Comentaris

Publicitat
#45 N'hi ha per a tots , Chez Titole, 03/02/2019 - 11:26

Aquests han descobert que la UE és una p...merda. D'acord, tot aixó ja es vell, la UE fou creada en altres moments on Europa tenia el 60 per cent de la producció industrial. Actualment la UE és sols una colla d'inútils endollats. Pero obvíen que la p...merda son tambè ells, no serveixen absolutament per res.

#44 Acrata, Freedonia, 03/02/2019 - 02:25

Reunió de fatxarnesos als comentaris, veig... FORÇA CUP!!!

#43 Tirant, Bcn, 02/02/2019 - 23:12

Aquesta colla cada vegada mes pirada i patètica ...

#42 Ribes, Hospitalet, Tabàrnia, 02/02/2019 - 18:13

Tothom sap que hi ha una 'emergència humanitària' a Catalunya: o intervé la UE, o aquest estiu ens quedem sense les vacances al càmping de Campdevànol!

#41 Rufian & Talegon -Jokes-, La Mina al Pruses, 02/02/2019 - 18:02

El escolanet Riera, tiene que volver a Monserrat .... a rezar con los sus coleguis pandilleros de la CUP ...y hacer huelga de hambre sin hacerla con sus fietas rave habituales.