Publicitat
Política · 13 de Gener de 2017. 10:16h.

La CUP culpa Junts pel Sí del "bloqueig" dels Pressupostos

Eulàlia Reguant lamenta que només s'han reunit un cop des del mes de novembre

La CUP culpa Junts pel Sí del "bloqueig" dels Pressupostos

Eulàlia Reguant

La portaveu econòmica de la CUP, Eulàlia Reguant, ha carregat contra el PDECAT i ERC, que formen Junts pel Sí, durant la negociació dels Pressupostos i ha explicat que només "hi ha hagut una única reunió des del mes de novembre amb el Govern".

Reguant en declaracions a Catalunya Ràdio ha dit que "hem vist un bloqueig per part d'una part del PDECAT, on sistemàticament s'han negat algunes de les coses que nosaltres hem posat sobre la taula, i no hem acabat de veure cert compromís per part d'ERC".

La diputada ha manifestat que espera que en les "pròximes hores" s'accelerin les trobades, ja que la seva voluntat és trobar una "solució" -el 28 de gener el Consell Polític de la CUP ha de decidir votaran a favor dels comptes-. "Qui vol eleccions són 4, nosaltres no volem eleccions", ha afegit.

Tanmateix, ha deixat clar que "no ens agrada la dicotomia plantejada "o pressupostos, o eleccions" i ha explicat les demandes que fan al Govern. Per apropar posicions, els cupaires reiteren la seva reclamació d'augmentar la pressió fiscal a les rendes més altes.

En relació a l'impost de successions, volen abaixar el llindar que permet gravar les rendes i que es pugui recaptar als nivells del 2008, i en el cas de l'impost de patrimoni també demanen augmentar-ne els tipus. "Hi ha una immensa majoria de la població que sí que creu que qui té més, més ha de pagar", ha reclamat.

També reclamen mesures per redistribuir recursos com la reducció d'un 14% del sou dels alts càrrecs i posar en marxa la renda de ciutadania. Plantegen, alhora, una retallada del 30% de pressupost del CTTI, el centre d'informació i suport informàtic de la Generalitat, i també que la gestió no s'hauria d'externalitzar.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#4 Cat Show, Vic , 14/01/2017 - 15:39

Cuando REGUANT/CUP han visto antes un presupuesto?. Lo confunden con la factura de la luz i la zona blava.

#3 Joanet, Vic , 13/01/2017 - 23:40

La CUP te tota la rao.

#2 sid, bcn, 13/01/2017 - 17:54

votaras q si....y lo sabes

#1 Pepet, Sabadell, 13/01/2017 - 13:04

Totalment d'acord! La culpa és de Junts Pel Si, per haver-os agafat com a socis; al menys vosaltres no enganyeu, aneu a la vostra, peti qui peti.

#1.1 Ho tenen clar, Bcn, 13/01/2017 - 17:45

I tant clar que ho tenen, apujar l'IRPF, carregar més els drets de successió per que les viudes i els fills tornin a pagar el pis, etc etc, i milers de nouvinguts cap aqui, uns cracks.