Publicitat
Política · 14 de Març de 2018. 09:44h.

La CUP defensa que "anar a eleccions no seria un fracàs"

Carles Riera remarca que no volen un candidat "lligat al PDECAT"

La CUP defensa que "anar a eleccions no seria un fracàs"

El diputat de la CUP, Carles Riera, en declaracions a El món a RAC1, ha defensat que “no seria un fracàs ni per la CUP ni per l'independentisme anar a eleccions. Potser l'independentisme tornaria a guanyar, tenim el mandat de formar govern republicà”.

“La voluntat de la CUP és que no anem a eleccions sobretot perquè la voluntat expressada el 21-D és que es pogués formar un govern republicà i independentista. Espero que no anem a eleccions i la nostra voluntat no és provocar-les”, ha matisat més tard, malgrat indicar també que “el nom del candidat no serà un problema però ens ho posen difícil si està lligat al PDECat”.

Riera ha recordat que “fer una república comporta riscos, i nosaltres els assumim. La repressió és inevitable. Anem de cara”. “El procés constituent ha de ser vinculant. En el document de JxCat i ERC no ho és”, ha lamentat.

El diputat ha remarcat que “no es pot fer república si no controlem les infraestructures bàsiques i estratègiques”. "La CUP no compra la idea que l'1-O va ser simbòlic i que ara toca tirar enrere i fer autonomisme”, ha deixat clar.

"M'agradaria que tots els polítics que consideren que tot plegat va ser una exageració es posin davant dels 2 milions de persones que van votar l’1-O”, ha dit, a més de considerar que “el govern de la Generalitat es va equivocar en el plantejament d'una independència dialogada. Es va preveure com un procés gairebé administratiu”.

Finalment, ha reconegut que “estic molt sorprès pel que li ha passat a Antonio Baños. Com a CUP no ens pertoca tenir cap ingerència en les entitats socials”.

Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#4 joan, manresa, 14/03/2018 - 16:52

tinu.)tornin a repetir el mateix joc. Vostés només volen imposar la seva ideologia...,i tot lo que sigui olor de CDC,o PDECAT,u repugnen...,i La Republica o lo que sigui será posada amb una mayoría absoluta per tots els catalans..,enten Sr.Riera..,??per una mayoría gran del poble de CAT.No per amenaçes ,ni lluitas al carrer.Entenen axó..??...

#3 joan, manresa, 14/03/2018 - 16:46

El Casal obrint la seva tertúlia des de Moro-L'andina..---Volen..,volen..,volen..,naltros,tota la tertúlia voldríem tenir només 20 anys...,i ens fem fotre...,Srs.de la CUP,tenen el que tenen i no vulguin decidir mes del que poden decidir...,ya varen imposar la renuncia d'un President ,elegit democràticament i guanyador d'unas eleccions.No (cont

#2 Espluguenç, Esplugues del Llobregat, 14/03/2018 - 12:26

"No quieren un candidato ligado al PDCAT"

No entiendo el problema. Fuigmelón, presunto líder (o enemigo, según el día) del PDEC4%T està más que ligado a la CUP, que son los que lo pusieron de president con los votos de nadie.

Quid pro quo, Clarice...