Publicitat
Política · 11 d'Agost de 2015. 20:17h.

La CUP demana que s'acabi "la persecució" dels top manta

Culpa de la mort del senegalès a les "polítiques racistes, excloents, xenòfobes i d'apartheid que fa temps que impulsen la UE, l'Estat espanyol, el Govern i molts ajuntaments locals"


La CUP demana que s'acabi "la persecució" dels top manta

Top Manta a Plaça Catalunya en una foto d'arxiu

La CUP ha reaccionat davant de la mort d'un venedor ambulant d'origen senegalès aquest matí a Salou afirmant que “la repressió i la persecució no pot ser la resposta de les institucions públiques davant de les dificultats econòmiques que travessen les persones que es dediquen a la venda ambulant”.

“Enviem el nostre condol a la família i companys del treballador mort i lamentem profundament el tràgic final, convençuts de que era evitable”, han apuntat.

En aquest sentit, han dit que “encara no se saben les circumstàncies concretes de la mort, però sí que contextualment vénen directament derivades de les polítiques racistes, excloents, xenòfobes i d'apartheid que fa temps que impulsen la Unió Europea, l'Estat espanyol, el govern de la Generalitat i molts ajuntaments locals”.

Des de la CUP han exigit que “s'aturi la repressió a Salou en contra de les protestes que hi està havent per la mort d'aquest matí i que es garanteixi el dret a manifestació”, demanant que “es garanteixi una autòpsia amb totes les condicions al mort per tal que ajudi a aclarir les circumstàncies de la mort”. 


També han reclamat que “es garanteixi l'allotjament, l'alimentació i la cobertura dels drets bàsics a totes les persones que viuen als nostres municipis, al marge de la seva situació administrativa”.

Publicitat
Publicitat

36 Comentaris

Publicitat
#36 miguel, valencia, 17/08/2015 - 12:33

Estoy de acuerdo, asin que señores del CUP, carguen ustedes con los gastos de estas personas, alimentelas y deno es trabajo

#34 Bernat, BCN, 12/08/2015 - 19:56

No sé quin polític va dir que els emigrants ens garantirien les futures pensions amb el seu treball. Collons, si els deixem treballar en negre, com es possible que ens paguin les pensions?

#33 Josep, Barcelona, 12/08/2015 - 19:45

Si home... I que mes... Lo seguent que sera una mesquita gegant a barcelona...? Oh wait. Aixo es el colmo y els comerciants que es deixen els impostos per poder treballar/vendre que? Tambe els deixareu de perseguir?... Tots sonats... Tinc por....

#32 MIGUEL, BARCELONA, 12/08/2015 - 13:02

Ya claro la culpa siempre es de la policia, del ayuntamiento o del estado español, todo es racismo, por eso, ellos son pacificos ya se ha visto en la television las manifestaciones pacificas, a base de pedradas y hostias que iban repartiendo a los blancos que pasaban por el medio, racistas nosotros?

#31 RT, SALLENT, 12/08/2015 - 12:55

us heu vegut l'enteniment? Amb que sortiu ara?