Publicitat
Política · 22 de Febrer de 2017. 22:48h.

La CUP demana que "s'obrin les fronteres d'una vegada"

Cada refugiat costa uns 6.000 euros, segons la consellera Bassa

La CUP demana que "s'obrin les fronteres d'una vegada"

Membres del Govern i dirigents d'ERC a la manifestació

La CUP ha demanat aquest dimecres des del Parlament que “s’obrin les fronteres d’una vegada”. Ho ha fet la diputada Anna Gabriel al matí durant la intervenció que ha realitzat a l’inici del ple sobre la modificació de l’ordre del dia. La ‘cupaire’ ha demanat a les forces “que diuen que no fem altra cosa que parlar del procés” que donin “resposta als milers i centenars de milers de persones que vam sortir als carrers el dissabte per reclamar que s’obrin les fronteres d’una vegada”. A la tarda, la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, ha revelat que es destinen uns “6.000 euros per a cada persona refugiada” de fons europeus, responent una interpel·lació de Catalunya Sí que es Pot.

Bassa ha sol·licitat “investigar el tema dels fons estatals” destinat als refugiats. La consellera ha explicat que “dels 3.500 milions d’Europa, que venen a ser 6.000 euros per a cada persona refugiada que va al país, el fons de 350 milions que arriben a l’Estat espanyol no hem sabut mai on anaven ni de què se’n feia”.

La titular de Treball, Afers Socials i Famílies ha explicat que el Govern català té previst “un programa català de refugi” que ha afirmat és “un programa inspirat en el Quebec”. A més,  ha dit que calculen que l’Executiu pot arribar a atendre “un mínim de 4.500 persones”. “Però estem disposats a acollir a tothom qui ho necessiti”, ha reblat.

Dolors Bassa també ha dit que cal continuar parlant dels refugiats “després de la gran manifestació de dissabte en què tots vam sortir”. “Les coses no han de quedar en un dia, els temes importants són de cada dia”, ha conclòs.

Consellers i l'exalcalde Xavier Trias a la manifestació

Publicitat
Publicitat

15 Comentaris

Publicitat
#15 Jaume, Barcelona, 24/02/2017 - 11:10

A prendre per CUP, colla d'immigracionistes, no parareu fins que a Catalunya no quedi cap català, aleshores us penseu que podreu muntar el vostre experiment multicultural. Sou pitjors que els "col·laboracionistes" que feu el joc als globalitzadors.

#14 el talp venjador, Bcn, 23/02/2017 - 18:50

el problema de tot plegat rau en que els que no volem acollir, a més de ser menystinguts i insultats com a racistes i xenòfobs, per tota aquesta insufrible colla de demagògs totalitaristes de la cup, colaus,comuns i ongetes, el problema, repeteixo es que no estem units. Caldria de veritat algú que do

#13 Quatre duros, Bcn, 23/02/2017 - 16:06

Millor no fer numeros, s'ens posaría gallina de piel com al Cruyff. Sis mil euros l'any per refugiat (pel cap baix) son mols calers quean molta gent de casa no els te malgrat haver cotizat a la SS. cap país en moments de crisi pot fer front a una allau de gent forània que no pensa tornar a casa sev

#12 pepe.----, andorra, 23/02/2017 - 15:08

pues yo pido q se cierren y q solo entre el q tiene contrato, a no ser q este mas q demostrado q el pais de donde vienen esta en guerra, por ejemplo, Siria, al resto, cerrado. Aqui en Andorra es como funciona y por eso no hay problemas de ese tipo. Q es lo q pretenden crear al pedir la apertura de front

#12.1 Voluntats personals, Girona, 23/02/2017 - 16:08

S'està posant de moda manifestar la voluntat personal d'alguns com si es tractès de la voluntat de tot el país. Aixó és una manipulació. Els que vulguin acollir que ho facin amb els seus propis mitjans. Que no parlin en nom de tots..

#11 Evody , Barcelona , 23/02/2017 - 14:25

Les autoritats alemanyes han declarat i publicat que cada Refugiat costa entre 10.000 i 15.000 euros l'any, i això allotjanlos en pisos ruïnósos i donant-lis un subsidi que va dels 150 a 350 Euros, llavors....
En poden explicar de on surt que només costen 6.000 mantenir un Refugiat a Catalunya qua