Publicitat
Política · 23 de Maig de 2016. 22:18h.

La CUP denuncia el "lobby sionista"

Benet Salellas també carrega contra "el diari del 'Conde de Godó'"

La CUP denuncia el "lobby sionista"

Benet Salellas el dia de la Comissió

La CUP ha criticat el “lobby sionista” després que el grup parlamentari de Junts pel Sí demanés la compareixença a la Comissió d'Acció Exterior del president de la Comunitat Israelita de Barcelona, Uriel Benguigui, el passat 12 de maig dia en que estava prevista la intervenció del director del Centre Palestí pels Drets Humans, Raji Sourani.

El diputat Benet Salellas va dir que “quan es va tenir coneixement per part del 'lobby sionista' que compareixeria en aquest Parlament convidat per tots els grups parlamentaris de la cambra el representant del Centre Palestí pels Drets Humans, en aquell moment va ser quan per part de la dreta més reaccionaria al servei d'interessos claríssims a l'hora de definir el conflicte polític que es viu a Palestina, es va imposar una agenda”. El 'cupaire' va afegir que “com a defensors de la sobirania d'aquest Parlament, no estem d'acord que qui hagi de decidir a qui es rep o a qui no es rep hagin de ser precisament agents exteriors”.

Salellas també va criticar La Vanguardia: “en el que no estem d'acord és que pel fet de que tots els grup convidessin el senyor Sourani, hi hagues qui imposés des de fora d'aquest Parlament, des del diari del 'Conde de Godó' o des d'on sigui, la necessitat de que hagués de comparèixer l'adversari o el botxí del compareixent que venia en aquesta comissió”. El rotatiu va publicar el mateix dia un article del president de la Comunitat Israelita de Barcelona analitzant la creació de l'Estat d'Israel així com la seva història en aquestes darreres dècades.

El diputat de Junts pel Sí, Jordi-Miquel Sendra, va demanar la paraula i va afirmar que “va ser aquest diputat en nom del grup parlamentari de Junts pel Sí el que va demanar al mateix temps que venia el senyor Raji Sourani, que vingués algú que expliqués un altre visió del conflicte”. “No van ser els lobbys no se com ho ha dit ja que no repetiré les expressions que vostè ha manifestat”, va afegir.

Salellas va tornar a intervenir i va afirmar  que “ens assembla que no es pot posar al mateix nivell l'actitud del poble palestí amb l'actitud de l'Estat israelià”. “I vostès, senyors de Junts pel Sí sabran si volen jugar aquest paper de l'equidistància o si volen realment posicionar-se amb els febles, amb el que pateix la vulneració sistemàtica dels drets humans i el que en definitiva és un poble reprimit a l'altre banda de la Mediterrània”, va reblar.

La compareixença d'Uriel Benguigui va ser acceptada amb els vots dels diputats de Junts pel Sí, Ciutadans, PSC i PP. Catalunya Sí Que Es Pot es va abstenir i la CUP va votar-hi en contra. La compareixença de Raji Sourani va ser acceptada per unanimitat.

Publicitat
Publicitat

18 Comentaris

Publicitat
#16 Ricard 70, Barcelona, 24/05/2016 - 16:22

Al temps del Franco sempre deien allò de la conspiración judeo-masónica i aquests de la Cup diuen el mateix pq en el fons són feixistes intolerants.

#15 Manela, Sant Gregori (Girona), 24/05/2016 - 13:03

Ja n'hi ha prou, de demagògia!!! El pare d'aquest cupista defensava el règim del dictador Castro. Els testos retiren a les olles...

#13 CUPayasos, Carcelona, 24/05/2016 - 11:10

esta gente de la CUP tiene su momento, no tienen ni media oxtia pero como un abusón de colegio se pasan el día amenazando y repartiendo carnets de buenos y malos, cuando llegue el momento serán los primeros en correr.

#12 botifler1914, Can Ganga, 24/05/2016 - 09:21

Mira tu por donde, lobby sionista, como digas lobby gay te crucifican, pero la CUP habla de lobby sionista. A la que lean cuatro libros y oigan hablar de los masones se nos convierten en franquistas.

#11 Pere Pau \\*//, Can Pixa a Can Vies/Gracia-Bicis Assasn, 24/05/2016 - 08:48

" que ?ens assembla que no es pot? "" que coi vol dir això?