Publicitat
Política · 15 de Gener de 2014. 10:03h.

La CUP diu que s'absté per "coherència independentista"

"No podem donar suport a una cosa amb què no creiem"

La CUP diu que s'absté per "coherència independentista"

David Fernández

El diputat de la CUP, David Fernández, en declaracions a El món a RAC1, ha explicat que "ens abstindrem per coherència independentista. No podem donar suport a una cosa amb què no creiem. Si som un país sobirà i subjecte polític propi, no cal demanar permís per ser lliures ni perdó per ser-ho".

"És una decisió presa el desembre, en el mateix preacord de la data i la pregunta de la consulta. Per a nosaltres, aquesta via genera més dubtes, més risc de dilació", ha recordat. També ha assenyalat que "els partits de l'acord per la consulta estaven al cas que ens abstindríem. En el marc d'aquelles converses, es va traslladar a les direccions d'ERC i CiU. Qui digui que està sorprès fa trampeta".
 
"Per a nosaltres, anar a Madrid és un viatge d’obsolescència programada. És un comboi que surt a Madrid, on nosaltres no hi pugem; els esperem a l'estació perquè la feina s’haurà de fer quan torni", ha comparat.
 
Pel que fa al PSC ha reconegut que "m'agradaria que tornés Serra i Moret, Pallach, Campalans... que tornés una tradició política arrelada a aquest país, que era el socialisme catalanista. Aquesta cultura profundament autoritària, negadora de la pluralitat i el diàleg, al segle XXI, enmig de la crisi de la política i dels partits, no fa res més que contribuir a la degradació de la política i el debat social".

Publicitat
Publicitat

18 Comentaris

Publicitat
#13 Miquel, Vic, 16/01/2014 - 22:23

Jo també m'abstindré de votar-els. Per coherencia nacional.

#12 Calimero, Barcelona, 16/01/2014 - 11:11

El día que salga esta basura del parlamento de cataluña y vuelvan a los bares de porretas y calimocho de donde no debieron haber salido, será el primer paso para que el parlamento tenga un poquito de credibilidad y seriedad...

#11 glòria, Valles occidental, 15/01/2014 - 23:19

Sou uns babaus, mes ben dit uns carallots, ho podíeu haver pensat abans de signar la carta , ara amb aquest gest tan INDEPENDENTISTA ens feu quedar malament a tots. sou una colla de frikis aprofitats.

#10 BEJOTA, BCN, 15/01/2014 - 20:33

La banca internacional adverteix que la tensió per l'independentisme pot frenar la recuperació econòmica d'Espanya
El pla de Mas, tot i que irrealitzable, pot soscavar la confiança dels mercats i llastrar el creixement econòmic que apunten la majoria dels indicadors

#7 Pablito, Barcelona, 15/01/2014 - 18:35

Estos del CUP uno no sabe si son garbanzos o lentejas. Cada día sorprenden con alguna cosa nueva, pero sin fundamento ni utilidad. No son compañeros de camino y empiezan a dar hartazgo sus propuestas de parvulario. O son nacionalistas o no lo son pero no pueden estar haciendo la puteta a las dos.