Publicitat
Política · 23 de Març de 2017. 13:47h.

La CUP equipara l'atemptat a Londres amb els bombardejos a Síria

Junqueras recorda que durant la denominació musulmana "la capital política era Damasc"

La diputada de la CUP, Eulàlia Reguant ha equiparat l'atemptat de Londres amb els bombardejos a Síria després que la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, anunciés que el ple s'aturaria per fer un minut de silenci en senyal de dol per les víctimes de l'atemptat terrorista.

Reguant ha iniciat una interpel·lació al vicepresident Oriol Junqueras dient que "també ens agradaria poder recordar aquí, en l'hemicicle, els 183 assassinats ahir a Síria arran d'un bombardeig de la coalició internacional, assassinats a una escola a Síria". "També, no?, és a dir, com a mínim un reconeixement o com a mínim una presència aquí en el Ple", ha remarcat.

Junqueras a fet referència "a les tristíssimes notícies que arriben des de Londres, o que arriben des de Síria, o que arriben des de tants llocs del món" i ha assenyalat que "molt sovint tenim la percepció que el món és més gran del que segurament realment és".

"De tal manera -ha afegit- que a vegades tenim la sensació que esdeveniments que es produeixen a Síria, que es produeixen a Damasc, per posar-ne un exemple concret, ens són molt distants. I, en canvi, una manera de comprovar la seva proximitat és, per exemple, una breu referència històrica".

El vicepresident ha recordat que "va haver-hi unes quantes dècades de la nostra història, o de la història d'aquestes terres, en les quals la capital política era Damasc. I, per tant, imagineu si n'era de propera la realitat en aquells moments".

També ha dit que “Damasc va ser el lloc on es van traduir els textos grecs a l’àrab i aquestes textos escrits en àrab van arribar a Europa Occidental i van ser traduïts al llatí; no directament del grec al llatí a les biblioteques de Bizanci, ni de Roma, sinó traduïts del grec a l’àrab a Damasc i posteriorment, per exemple a Ripoll, entre altres llocs, o a Toledo, traduïts de l’àrab al llatí”.

La diputada de la CUP, Eulàlia Reguant
Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#13 eufrasio, BCN, 25/03/2017 - 00:20

Batasunos de la CUP ...son junto al resto de la casta política española y europea la quinta columna que tenemos aquí pata favorecer la islamización de nuestra tierra ...un caballo de Troya que constantemente desvía la atención de la invasión que sufrimos a manos del Islám

Los witiza de hoy en

#12 Doncs, sí, Barna-Sants, 24/03/2017 - 13:43

Tens tota la raó.

#11 botifler1914, Sinitaca, 23/03/2017 - 18:07

Y a cuando os tocan el culo en alguna verbena popular....

#10 Pepón, Bcn, 23/03/2017 - 17:43

A mi más bien me recuerdan a los atentados de ETA que sus colegas batasunos tanto aplaudían, señora Renguant.

#9 Pepón, Bcn, 23/03/2017 - 17:41

Está claro que echa de menos la historia. Y nosotros a un conseller de economia que sea economista.