Publicitat

Exigeix una "presidència alternativa" a Mas després dels resultats del 20-D

La CUP es planta

Baños i Gabriel, amb altres diputats de la CUP

La CUP ha demanat a Junts pel Sí que presenti una proposta de “presidència alternativa" a Artur Mas que "pugui generar un ampli consens” i també ha reclamat “millorar la proposta en relació a pla de xoc” perquè, segons la formació anticapitalista, “l’independentisme i el canvi social van de la mà”.

El secretariat nacional de la CUP, en un comunicat, ha exposat que “si l'oferta de Junts pel Sí varia en el sentit de proposar un president de consens, aquesta tindrà més possibilitats que sigui àmpliament acceptada per la militància i simpatitzants” el pròxim 27 de desembre en l’assemblea que celebrarà la formació.

També ha remarcat que “el resultats de les eleccions a Catalunya evidencia el viratge dels votants independentistes cap a l'esquerra” i ha recordat que que Esquerra ha triplicat el resultat del 2011 i Democràcia i Llibertat -la coalició de CDC- “ha caigut dels 16 diputats que va obtenir als comicis estatals del 2011 als 8 actuals”.

La formació també destaca “el bon resultat obtingut per En Comú Podem”, però lamenta que “no obstant, les forces del règim continuen tenint un pes molt important dins el Congrés espanyol i en aquest sentit l’únic camí possible és la unilateralitat”.

Finalment, han emplaçat En Comú Podem i també "els seus companys de Catalunya Sí Que es Pot a sumar-se al procés constituent cap a la República Catalana”.  

Publicitat
Publicitat

34 Comentaris

Publicitat
#18 pers, tortosa, 21/12/2015 - 19:23

Es duro ir a la independencia con un partido de corruptos como los Convergentes.Y además sale la CUP que defiende derechos de todos a diferencia de los viejos partidos que solo se interesan por sus enchufados

#17 Pablito, Barcelona, 21/12/2015 - 16:29

La carencia de rotundidad de la CUP empieza a exasperar a todos los catalanes.
Rechazables en su planteamiento político les falta honestidad para plantarse, con esa misma soberbia que hacen gala cada vez que hablan para en abstracto decirnos bobadas sin poder conocer que negocian o persiguen.

#16 mar, Barcelona, 21/12/2015 - 14:31

Uns altres per a qui la seva capital també és Madrid!

#15 Pepón, Bcn (España), 21/12/2015 - 13:38

botifler, lo de los reyes magos y el ratoncito perez a mi plin, pero lo de las princesas me ha dejado hecho polvo. Te lo podías haber ahorrado.

#14 Pepet, Sabadell, 21/12/2015 - 13:30

Doncs a veure si la CUP posa les coses al seu lloc, ja que en Mas no té capacitat per fer-ho.No oblidem que Podemos tampoc vol en Mas com a President i han guanyat a Catalunya; o sia que Catalunya ja no és de CDC; Catalunya és de Podem i de la CUP. En Mas actual, és la conseqüència d'ell mateix.