Política · 29 de Maig de 2014. 17:20h.

La CUP evita condemnar la violència

La formació encara demana "desmilitaritzar el conflicte" de Can Vies

La CUP evita condemnar la violència

Los tres diputados de la CUP; en un acto electoral

La CUP no condemna la violència que s’ha produït en els darrers dies al barri de Sants de Barcelona, arran de les protestes pel desallotjament de Can Vies, i demana "desmilitaritzar el conflicte” i que es “reobri el diàleg”.

La formació, en un comunicat, no esmenta els incidents ni els condemna, però sí que diu que “es tracta, en primera instància d'un fracàs polític absolut de l'Ajuntament de Barcelona, de la incapacitat d'entendre la ciutat en la seva complexitat i de menyspreu a les alternatives que es construeixen des dels barris”.

“Rere Can Vies com a símptoma, es reflecteix el malestar acumulat per un model de ciutat que ‘ofereix tot tipus de facilitats als negocis mentre dificulta la vida a les persones i maltracta l'autogestió i cooperació social’; que no ofereix cap opció a Can Vies mentre obre les portes als mercats: privatització portuària, indústria del turisme o processos especulatius”, afirmen.

També diuen que Barcelona és “la ciutat de múltiples conflictes veïnals i múltiples desigualtats”. En aquests sentit, la CUP reitera que “se suma obertament a allò expressat per la CUP de Barcelona dilluns passar en solidaritat amb el projecte de Can Vies, un Centre Social Autogestionat que al llarg de 17 anys havia esdevingut un dels punts neuràlgics de l'associacionisme al barri de Sants i una referència alternativa per a tota la ciutat i el país”.

“No es pot construir una ciutat desallotjant centres socials ni apel·lar al diàleg mentre s'enderroca. Obviant allò obvi: que Can Vies era i és un espai completament autogestionat i arrelat, que convivia amb total normalitat amb el veïnat i el teixit del barri, perquè en forma part”, consideren.

També critiquen “la decisió del Govern de la Generalitat d'acatar les ordres de la Junta Electoral Central espanyola i d'enviar els Mossos d'Esquadra diumenge passat a desmuntar les taules del Multireferèndum, una consulta popular per decidir col·lectivament sobre diferents qüestions d'interès públic. La proliferació de convocatòries solidàries arreu del territori responen directament a aquest malestar, enmig de la pitjor crisi social i de la desconfiança cap a unes institucions que, en comptes de resoldre problemes, els generen”.

“Més enllà dels aldarulls, bona part del veïnat de Sants ja ha expressat aquesta setmana amb mobilitzacions i cassolades que l'opció policial no ha de ser la sortida i en el mateix sentit s'ha pronunciat la Síndica de Barcelona, el Consell Nacional de la Joventut, Esplais Catalans, la FAVB o el Consell de la Joventut de Barcelona”, conclouen. 

Publicitat
Publicitat

50 Comentaris

Publicitat
#31 valeri, bna, 30/05/2014 - 09:57

Aquests estan fent el joc a l'estat espanyol. La CUP d'independentista res de res. D'apreofitats molt. Independencfia ja.

#30 ccc, bcn, 30/05/2014 - 09:32

les CUP són fidels al seu pensament polítics, ells entenen q l'estat democràtic s'impossa violentament contra la voluntat popular i per tant és just enfrontar-se a ell amb violència, res de nou. Ells ´són els barris com CiU i ERC són Catalunya, és a dir, s'ho inventen

#29 Ben, Reus, 30/05/2014 - 09:00

Cupaires, m'heu caigut del pedestal. Ja us tinc al mateix nivell que el PP, el PSOE, Cs, UpyDes i tota la reuca franquista i/o neofeixista instal·lada a les institucions públiques.

#29.1 ccc, bcn, 30/05/2014 - 09:31

??????????? ho pots argumentar?

#28 Nacho, bcn, 30/05/2014 - 08:37

Ara anireu coneixent la veritable cara dels amics dels assassins etarres com son els de la CUP. Uns autèntics FDLGP.

#27 Calimero, Barcelona, 30/05/2014 - 08:03

A ver si me lo aclaran. El "arbiter elegantorum" de Sala Marti dice que los okupas en realidad son agentes encubiertos y la CUP evita condenar la violencia, Entonces la CUP está ayudando a estos agentes? ja ja ja.... Catalibanes, sois un circo repleto de bufones..

#27.1 Xipolleig, Barcelona, 30/05/2014 - 08:49

A tu et preocupa parlar de catalibanes, una altra paranoia teva, mentre no parles de Millet, del cas de Caixa Penedès...
Com a bon integrista, a tu el que t'importa és la pàtria, encara que Espanya sigui símbol de corrupció, lladronici i adulteració de la democràcia.
Pren-te la pastilla

#27.2 ccc, bcn , 30/05/2014 - 09:30

Millet, Caixa Penedés, Caixa Catalunya, Montull, Pallerols, Casinos, prenafeta,....., són corrupció nostrada. No deixis q t'enganyin a TV3 i RAC1

#27.3 Jaume, Bages, 30/05/2014 - 09:35

Pel patriota català #27.1:

Corrupció "no espanyola": Millet, ITV,s, Filesa, Alcalde Sabadell, Seu D'Urgell, Llloret, J.Pujol fill, cas Pallerols, seus de CIU embargades, comptes a Suissa familia MAS...... Els teus arguments fanàtics son llastimosos. Fas veritable pena, val mes que no escriguis mes