Publicitat
Política · 18 de Juliol de 2021. 16:21h.

La CUP exigeix la retirada del monument franquista de Tortosa

Malgrat que els tortosins hi van votar en contra

La CUP exigeix la retirada del monument franquista de Tortosa

La CUP ha exigit aquest diumenge la retirada del monument franquista de Tortosa ja que considera que "mantenir-lo suposa un insult a la memòria". Els cupaires han qualificat de "lamentable la resolució emesa per la jutgessa que ha suposat l'aturada de les obres de la retirada del monument franquista del riu Ebre", segons han expressat en un comunicat.

El 2016 un referèndum popular va decidir amb el 68% dels suports que es mantingués, tot i això la Generalitat vol treure el monument com més aviat millor. De fet, els treballs previs a la retirada ja havien començat, però el jutjat contenciós administratiu número dos de Tarragona va paralitzar la seva retirada fins que no es resolguin les mesures cautelars sol·licitades pel Col·lectiu per a la Reinterpretació del Monument de la Batalla de l'Ebre (Corembe).

La CUP ha denunciat la "presència" de Vox dins dels col·lectius a favor de mantenir el monòlit i ha titllat de "vergonyosa" la campanya del Corembe i de Tortosins per Monument. "La connivència amb partits polítics feixistes o d'entitats nostàlgiques del franquisme és incompatible amb la defensa de les llibertats de col·lectius que estan veient els seus drets amenaçats per l'increment del feixisme als nostres carrers", ha explicat la diputada Laia Estrada.

Publicitat
Publicitat

21 Comentaris

Publicitat
#22 C, Vilassar de Mar, 19/07/2021 - 14:05

Si la convivencia no es posible, me temo que las cosas pueden empeorar bastante. Es la enfermedad de este siglo 21 en España. Tanta gente indignada con la otra gente por que no les llegan ni a la suela de los zapatos en moral y ética. Con esta justificación se están cociendo un montón de hostias. Y parece que puede haber para todos.

#21 FERRANOT, BARCELONA, 19/07/2021 - 12:50

Vox, pot agradar o no, però el que no es pot amagar és que té 11 escons al Parlament de catalunya.

#20 Martín, Villadecaballos, 19/07/2021 - 12:12

Yo lo retiraría solo a cambio de que los de la CUP se lo metan por el...

#19 soliman, Torrevieja, 19/07/2021 - 11:19

Con lo fácil que sería cambiar el texto y poner "A todos los caídos en la batalla del Ebro"
De los dos bandos....

#18 EduardR, bcn, 19/07/2021 - 10:42

Lo del Dret a Decidir.. si no surt el que ells volen, no és democràctic.