Publicitat
Política · 24 de Gener de 2018. 18:11h.

La CUP ho posa difícil

La formació estableix 25 condicions

La CUP ho posa difícil

Carles Riera en roda de premsa

La CUP ha presentat les propostes polítiques que consideren "fonamentals per encarar la nova legislatura i que serviran de document base per les negociacions dels pròxims dies". La formació anticapitalista ha fet arribar a PDeCAT i ERC l'extens paquet de mesures que se centra en "fer efectiva la República" i la suspensió del "pagament del deute públic" entre moltes d'altres.

Els anticapitalistes proposen una materialització de la República a nivell "institucional, social i democràtic". Pel que fa a la materialització en l'àmbit institucional, la CUP proposa la creació d'una Assemblea constituent i "d'organismes públics de sobirania" (banca pública, agència tributària, agència de la seguretat social, judicatura pròpia i govern sobirà dels cossos policials) així com la titularitat pública i sobirania de les infraestructures que consideren "estratègiques": aeroportuàries, transports, comunicacions, aigua i energia, i habitatge. També proposen la "construcció nacional dels Països Catalans", la "suspensió del pagament del deute públic" i la "internacionalització de la República".

La "materialització social" de la República que proposen els 'cupaires' haurà d'incloure "un pla de xoc contra la pobresa", un nou sistema fiscal redistributiu, l'augment del salari mínim fins als 1.200 euros, un pla de xoc contra la violència masclista, un pla de supressió de les llistes d'espera així com la suspensió dels desnonaments. 

Per últim, respecte a la "materialització democràtica" els anticapitalistes asseguren que s'han "d'aplicar totes aquelles decisions i iniciatives del Parlament i del Govern de Catalunya", malgrat que "puguin ser objecte de suspensions o prohibicions per part de les institucions de l'Estat".

Publicitat
Publicitat

31 Comentaris

Publicitat
#29 pepe.----, andorraq, 25/01/2018 - 14:27

De verdad le importa a alguien lo q digan estos proyectos de batasunos en version pijoprogre niño de papa?

#28 Bienvenidos a Zombiland, Barcelona, 25/01/2018 - 12:34

Lo inaudito no son las paridas mentales habituales de estos fumaos, lo sorprendente es el perfil de sus votantes.

#27 Montserrat, Barcelona, 25/01/2018 - 09:58

El que em fot es que aquests bandarres cobren cada mes dels diners que ens roben a tots els catalans... El que diguin o puguin dir ja no te cap valor, tothom els ha conegut i la prova es que han caigut a la meitat, pero tot i aixi veure aquest personal en fotografies em causa un fàstic incrementat amb cabreig per mantenir-los a cos de rei.

#26 Agustin, Barcelona, 25/01/2018 - 09:57

Que raro, no dicen nada sobre la corrupción del partido del "president electe". Arà no toca ??

#25 sid, bcn, 25/01/2018 - 09:47

Sort q a les CUP la majòria saben quina és la seva feina, fer president a un altre convergent pq segueixi retallant en educació, sanitat,...., això si sense esatalviar ni un duro en estelades i embaixades