Publicitat
Política · 2 de Desembre de 2016. 13:08h.

La CUP ignora la justícia espanyola

Anuncien que desobeiran la citació del jutge per la crema de fotos del Rei la darrera Diada

La CUP ignora la justícia espanyola

La CUP no anirà a declarar

Les cinc persones que estan imputades per cremar fotos del Rei en la passada Diada, que estan citades per l'Audiència Nacional a declarar el proper dimecres, han avançat que desobeiran i no es presentaran davant de cap instància judicial. La lletrada de l'administració de justícia del jutjat central d'instrucció número 4 de Madrid els cita a declarar per videoconferència un màxim de 10 minuts cadascun el pròxim set de desembre a partir de les nou del mati.

Un dels imputats, el conseller de la CUP a Sant Andreu, Ivan Altamira, ha dit davant dels mitjans de comunicació què "desobeirem, perquè no tenim ni rei, ni por, creiem que no és cap delicte cremar cap imatge, ni cap Constitució, que ha estàs forjada per cops d'estat o de règims dictatorials”.

Nora Miralles, una altra de les encausades, ha afirmat que “exigim que el Departament d'Interior es posicioni sobre si fa pleitessia a Espanya o bé si defensa la voluntat del poble català. I que es posicioni sobre les ordres polítiques que van rebre aquell dia els Mossos d'Esquadra.  I del seguiment d'actes que fèiem l'esquerra independentista”. Miralles ha preguntat al conseller Jané si “esteu amb el procés o amb la monarquia i les institucions de l'Estat?”.

 "No ens amaguem ni amagarem, perquè no creiem que el moment actual que ens trobem els Països Catalans haguem de demanar perdó per no reconèixer l'autoritat d’un Estat i a les seves institucions que actuen amb tarannà feixista i prohibeixen a un poble escollir allò que vol ser”. Entre els imputats també hi ha un regidor de Santa Coloma de Gramenet, el manresà Roger Santacana -que va ocupar el número set de la llista de la CUP a les últimes municipals-, i el navassenc Jordi Almiñana.

 Aquest tipus d'acte és un ritual que sovinteja en les manifestacions organitzades per les forces de l'esquerra independentista, però a diferència d'altres vegades, els autors no han estat un grup d'encaputxats, cosa que en dificultava la identificació, sinó que van ser desenes de persones a cara descoberta les que van fer-ho.

Cremar una imatge del rei és considerat un delicte contra la Corona, i per això els Mossos han obert la investigació d'ofici. Els convocants de l’acte eren la CUP, Arran, Endavant, el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans, la Candidatura Obrera Sindical i Alerta Solidària.

Publicitat
Publicitat

14 Comentaris

Publicitat
#12 Valero Ribas, barcelona, 03/12/2016 - 13:44

Es un problema de tiempo, cuande les juzguen y los encierren como a Compants en la Republica, ya se convenceran

#11 Emprenyat , Barcelona , 02/12/2016 - 21:54

Son tant valents que fins i tot a la pròxima manifestació gamberra hi aniran amb la cara destapada.

#10 Cap problema, Bcn, 02/12/2016 - 21:31

Que els vagin a recollir els agents de la policía per acompanyar-los al jutjat, fins i tot els ajudaràn a ajupir el cap per entrar al cotxe. Podran saludar les càmeres per celebrar el moment.

#9 M, Sabadell, 02/12/2016 - 19:26

El problema que tienen, es que mientras ellos dicen ignorar a la justicia, la justicia no puede ignorarlos a ellos.

#8 Taranna, Barcelona, 02/12/2016 - 19:04

Estos kanis quieren una detención a la carta como su querida camarada de Berga. El paellero de Cadaques les llamara por telefono para ver como hacen la detención los mossos, cuando les va bien.