Publicitat
Política · 28 de Setembre de 2012. 10:06h.

La CUP insta a "no caure en la trampa de CiU"

Consideren que l'autodeterminació "és una manera de rentar la cara al partit de Mas"

La CUP insta a "no caure en la trampa de CiU"

La CUP no se'n refia de Mas

La CUP s’ha posicionat avui al voltant de la resolució sobre el dret a decidir aprovada al Parlament de Catalunya i "celebra que la pressió popular escenificada en les grans mobilitzacions de l’Onze de Setembre hagi estat capaç de situar el debat independentista en un lloc preferent de l’agenda política del Principat".

La CUP s’ha mostrat molt crítica amb el fet que "el text aprovat no faci referència en cap moment al marc territorial dels Països Catalans, ni prevegi cap tipus de relació entre els diferents territoris del país a l’hora d’engegar un procés d’independència, la qual cosa, es tracta d’una renúncia inacceptable".

La formació ha deixat clar que “el procés de construcció nacional català inclou el conjunt dels territoris dels Països Catalans”, i ha reafirmat el seu compromís de "treballar de forma inequívoca per incloure la perspectiva territorial en el debat sobiranista al Principat de Catalunya".

D’altra banda, la CUP ha lamentat "l’ambigüitat del text, que segons la formació és ple d’inconcrecions en aspectes clau com ara quin seria l’objecte exacte de la consulta, quin format tindria o si seria vinculant o no".

En aquest sentit, la CUP ha alertat del perill que aquesta ambigüitat “deixi via lliure el futur govern de la Generalitat de Catalunya per rebaixar l’abast i les implicacions finals d’aquesta resolució”, i la possibilitat que "tot plegat quedi només en una declaració d’intencions".

Finalment, la CUP ha fet una crida a “no caure en la trampa de CiU”, i evitar, de totes totes, que pronunciaments com aquest esdevinguin només una manera de rentar la cara al partit de Mas, i amagar els seus acords amb el PP i el malestar generat per la política de retallades aplicada durant la legislatura”.

Publicitat
Publicitat

36 Comentaris

Publicitat
#27 rosa, valencia, 29/09/2012 - 14:22

ya me extrañaba a mi que no se pidiera la independencia de los paises catalanes, pero quien coño se creen estos tios para meter a valencianos y baleares en su absurdo proyecto independentistas, es que acaso piensan que en valencia y baleares iba a salir el si?, increible pero cierto

#26 valeri torres, bna, 29/09/2012 - 14:02

Senyors de la CUP: No havia volgut creure mai que vosaltres siguessiu uns enviats de Madrid per reventar les aspiracions catalanes. Ara el vostre comportament així m'ho fa pensar. Sou uns serfvidors de l'espnyolisme mes radical i anticatala. Ajunteu-vos amb els vostres amics "Ciudadanos".

#25 Marc, Sabadell, 29/09/2012 - 13:35

Gent de la CUP, les úniques fotos que es van publicar a la portada de l'ABC, van ser les banderes que vareu cremar a la "vostra" mani. I això ho varen emprar aquesta gent de Madrid per dir que "en la manifestación de BCN se han quemado banderas españolas" quan tothom va veure el civisme de la gent.

#24 Jordi, BCN, 29/09/2012 - 13:08

Aquests de la CUP s'assemblen a ICV volen la independencia pero si es amb CIU no, llavors no la volen ara,llavors es mes important la jsuticia social, la.. la independencia doncs ja arribara pero ara no.
Pero si no van ser capaços de afegir-se a la mani del 11S, van muntar la seva alternativa!

#23 Francesc, Badalona, 29/09/2012 - 11:44

Gent de la CUP esteu deceven a molta gent. Ara és l'hora de que Catalunya marxi, ja que es l'única que té possibilitats reals, i llavors des la cadira de l'ONU treballar per l'alliberament i reagrupament del PPCC. Siguem intel.ligent. La història recordarà els que fassin un mal pas.