Publicitat
Política · 13 de Març de 2018. 17:18h.

La CUP insta JxCat i ERC a “saltar els murs del TC”

La formació antisistema demana “polítiques republicanes efectives”

La CUP insta JxCat i ERC a “saltar els murs del TC”

Natàlia Sànchez (foto: CUP)

La CUP ha lamentat que la proposta de govern de Junts per Catalunya i Esquerra és “merament autonomista” i ha instat les dues formacions a “saltar els murs del Tribunal Constitucional” per “avançar en polítiques republicanes efectives”. Així ho ha manifestat la diputada del partit antisistema, Natàlia Sànchez, en roda de premsa al Parlament, on ha considerat que l’acord “continua tenint mancances en la construcció de polítiques republicanes”.

Sànchez ha reconegut que el nou document incorpora “elements que la CUP ha posat sobre la taula”, però “esmenats i transaccionats per JxCat i ERC”. La diputada ‘cupaire’ ha posat com a exemple, en aquest sentit, que la formació demana “la creació d’una Banca Pública Catalana” en comptes d’una comissió d’estudi sobre aquesta matèria, que és el que incorpora la proposta d’acord. Respecte el procés constituent, la representa de la formació anticapitalista ha demanat que “un calendari” i ha retret que “no dóna resposta a la demanda popular ni als programes polítics amb els quals es van presentar tant ERC com JxCat”.

La diputada de la CUP també ha assegurat que la formació mantindrà l’abstenció en la investidura de Jordi Sánchez o de qualsevol altre candidat que intenti adequar-se al “dictat de l’Estat espanyol”. “Si el motiu pel qual van canviant els candidats és adequar-nos a les ingerències del TC, a la maquinària de l’Estat i a la repressió, pitjor ens ho posen”, ha manifestat Sànchez.

Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#8 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 13/03/2018 - 21:30

La CUP:

"Venga colegas, saltar el muro del TC" Y si viene la poli a detenerme que me avise la stasi d'esquadra con antelación para quitarme de en medio. Vamos lo habitual."

#7 Alejandro, Barcelona, 13/03/2018 - 19:40

¿ No hay ningún delito tipificado por incitación a la desobediencia a las leyes? Yo me invento uno: Todo aquel político/ca que incite al odio o a la desobediencia a las leyes, será suspendido de sueldo.

#6 Soloesmiopinion, Tabarnia, 13/03/2018 - 18:55

Pues nada, campeona, llama a tu amiguita Anna y que venga por aquí a saltar ese muro...ahhh, que si eso otro día no? Que ahora le va mal....

#4 arm, figueres, 13/03/2018 - 18:18

SI, pero a la preso que vaguin els altres, els de la Cup no assumir cap responsabilitat

#3 Ramon, Terrassa, 13/03/2018 - 17:35

Con la CUP hemos topado.
Los que faltaban para el duro.