Publicitat
Política · 19 de Desembre de 2014. 10:28h.

La CUP insta Podem a “comprometre’s amb el referèndum”

En cas que el partit de Pablo Iglesias “guanyi les eleccions espanyoles”

La CUP insta Podem a “comprometre’s amb el referèndum”

David Fernández

La Candidatura d'Unitat Popular ha emplaçat al dirigent de Podemos Pablo Iglesias a “comprometre's públicament amb la celebració un referèndum d’independència a Catalunya”. La CUP ho ha fet a través d'una carta oberta aprofitant que Iglesias visita Barcelona aquesta diumenge per celebrar un míting.

La missiva feta publica per la CUP exposa que «avui Catalunya és víctima de greus injustícies que cristal·litzen en una majoria social empobrida per una oligarquia política i econòmica que opera a l’empara del capitalisme senil» com «la resta de pobles de l’Estat i de tot el sud europeu».

La carta explica que, en aquest context i paral·lelament, a Catalunya s'ha conformat «una majoria social que ha reclamat la convocatòria d’un referèndum per a decidir lliurement el futur del país».

La CUP s'alegra de «comptar a Espanya amb partits que es comprometen a respectar la nostra sobirania com a poble» tanmateix també mostra la seva «decepció» al «constatar com la voluntat d’entendre’ns i respectar-nos democràticament s’esvaeix de manera reiterada perquè Espanya té altres prioritats» mentre «paradoxalment, no s'atura l’ús de l’anticatalanisme per esgarrapar vots o almenys no perdre’n».

L'esquerra independentista constata en la carta que  «no hi ha cap prova més evident de la voluntat de ratificar el règim de la transició que negar als catalans i a les catalanes el dret a decidir». «Volem decidir lliurement la nostra relació amb l’Estat i amb els altres pobles del món» rebla la carta i fa un emplaçament directe a Podemos a sumar-se «de manera clara i sense ambigüitats, a aquesta majoria social. I, sobretot, us emplacem a no impedir que el procés constituent català avanci independentment de com i quan ho faci l'espanyol».

Per tal de fer poder explicitar aquest compromís, la CUP planteja tres qüestions a Podemos: “Podemos es compromet a habilitar un referèndum d’autodeterminació a Catalunya en cas que guanyi les eleccions espanyoles?”; “Podemos es compromet, ara, a celebrar un referèndum d’independència a Catalunya?”; “Podemos respecta la llengua i la cultura catalanes i el dret a l'autodeterminació dels Països Catalans i es compromet a defensar llengua i cultura catalanes al País Valencià i les Illes?”.

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#8 Carlos Gomez, BCn, 20/12/2014 - 03:09

De que referendum habla este muchacho ??
Todavia no se ha dado cuenta de con quien se ha encamado politicamente.
Parece que en unas generales, al dia de hoy Podemos seria la primera fuerza en Catalunya. y ellos de aventuras levitantes nada de nada.

#7 De-MAS-Cràcia, Barcelona, 19/12/2014 - 17:24

Podemos sembla que té clarament diagnosticats i identificats els problemes reals de la societat, els culpables i les solucions. Si l'autodeterminació n'és una solució, que ho dubto, no és ni de bon trós la única ni la primera. Més aviat el sobiranisme fa de pantalla de la desigualtat i la corrupció.

#6 BEJOTA, BCN, 19/12/2014 - 14:41

CUP:ON ESTAVA AL 9N ? QUE NO VAREM VOTAR ?

#5 Can Jofresa, terrassa, 19/12/2014 - 14:13

El teleoperador Fdez se cree que Pablo Iglesias es tan bobo como él.

#5.1 Jo La cup, SALOU, 21/12/2014 - 21:36

Ni tan bobo ni tany honrat ni tant valent que demostri que va rebra quat els servidors del Ministre de l'ineroior vm buidar la pueta deñ sol, EN david va ser apalisat per un mosso i va aguantar el Pablito estava amagat

#4 ccc, bcn, 19/12/2014 - 13:29

son socialistes, son nacionalistes, pero la nació sempre per endevant. Sembla q Podemos s'els menja