Política · 13 d'Octubre de 2017. 13:28h.

La CUP no es planteja "ni fer caure el Govern ni eleccions"

El diputat Carles Riera al·lega que "només serien un nou instrument per aturar el procés"

La CUP no es planteja "ni fer caure el Govern ni eleccions"

El diputat de la CUP, Carles Riera, ha afirmat que la formació anticapitalista no es planteja “ni fer caure el Govern ni eleccions”. Unes noves eleccions autonòmiques només serien un nou instrument per aturar el procés d'autodeterminació”, ha reblat.

Així ho ha assegurat en declaracions a El món a Rac1, on Riera ha reclamat al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que aixequi la suspensió de la declaració d’independència “immediatament” perquè, segons ell, “el Govern espanyol s'ha encarregar de tancar el temps del diàleg”.

"Això -ha afegit- hauria de ser immediatament, sempre tenint en compte que els ritmes i els tempos els hem de marcar nosaltres, sense fer seguidismes de l'estat però l'estat ens ha fet un emplaçament doble: no hi ha mediació i ens fa pronunciar-nos”.

El diputat cupaire ha manifestat que “nosaltres respectem la funció presidencial del president Puigdemont”, però ha afegit que “li recordem que la proposta que va fer de temps de diàleg i mediació ja no té possibilitat perquè l'altra part ja no en vol parlar i per tant el que ha de fer és canviar d'escenari”.

Carles Riera creu que l’aixecament de la suspensió de la declaració d’independència “ens col·locaria en una nova pantalla que ens posaria de tu a tu a parlar amb l'estat” i ha remarcat que el Govern espanyol “també haurà de canviar d'escenari”.

Finalment, la CUP espera que Puigdemont “es col·loqui en aquest marc perquè si no es col·loca molt sol en el marc del Govern espanyol i s'allunya del moviment independentista”. "Si no ho fa es posaria en mans de qui l'ha pressionat en un sentit molt negatiu. Hauria de posar-se al costat on té el suport, l'escalf i al força per tirar endavant”, ha conclòs.

16 Comentaris

Publicitat
#14 Galaicoman, Barcelona, 15/10/2017 - 23:18

Dios mío, son auténticos revolucionarios. Fidel estaría orgullosos de ellos.

#13 Cat Show 3%, Bcn, 13/10/2017 - 20:42

Solo de plantea...... seguir cobrando y hacer mas algaradas.

#12 Objectiu assolit, Chez Titole, 13/10/2017 - 19:54

Ja poden estar contents, l'objectiu de la CUP no era precisament l'independència, era de passar del no res a manar un país, de passada carregar-se un president (ens agradi o no, electe) i posar-hi el seu titella. Aixó ja ho han lograt. Per què canviar res?.

#11 Galba, Palafrugell, 13/10/2017 - 19:30

L'unic que es plantejan les de la CUP es continuar vivint de gorra quan més temps millor.

#10 Espluguenç, Esplugues del Llobregat, 13/10/2017 - 17:10

Es que dado el historial de la CUP, dudo que nada de lo que han hecho se lo hayan planteado antes.